Pikkupoika ajoi 120 kilometriä tunnissa poliisia pakoon – vaikutteet mistäpä muualtakaan kuin GTA:sta

28.11.2016

On syy sille, miksi Grand Theft Auto on kielletty alle 18-vuotiailta.

Lauantaina Kanadassa poliisin haaviin jäi Ontario-provinssin Highway 400:lla yöaikaan ajanut kuski. Ylikonstaapeli Kerry Schmiditin mukaan poliisi sai kello 23 lauantaina tiedon erikoisesti liikkuvasta kulkuneuvosta Torontosta pohjoiseen.

Kanssa-autoilijat ilmoittivat asiasta ja uskoivat, että kyseessä olisi rattijuoppo, koska auto liikkui motarilla ihan miten sattuu”, Schmidt kertoi Twitteriin postatussa videossa sunnuntaina.

”Kuski” ajoi pohjoiseen Highway 400:aa pitkin. Poliisin mukaan hän poistui King Roadin kohdalla moottoritieltä ja palasi sitten takaisin jatkaen tällä kertaa etelään. Tässä vaiheessa poliisit yrittivät pysäyttää hänet ensimmäistä kertaa.

Ajoneuvo ajoi aluksi… alle nopeusrajoituksen – noin puolet rajoituksesta”, Schmidt kertoi. ”Kun konstaapeli nousi autosta ja yritti puhua ajajalle selvittääkseen, mistä on kyse, niin ajoneuvo lähti taas liikkeelle”.

 

Tässä vaiheessa kuski ajoi jo yli 120 kilometriä tunnissa ja paikalle saapui toinen konstaapeli. Lopulta poliisit saivat auton saarrettua ja pysäytettyä vauhdista. Poliisit kauhistuivat, kun ratin takaa löytyi 11-vuotias poika.

Hän oli juuri lopettanut Grand Theft Auton pelaamisen kotona ja halusi selvittää, millaista olisi ajaa autoa oikeasti”, Schmidt kertoi.

 

Schmidtin mukaan lapsen vanhemmat olivat nukkumassa tempun aikaan.

Ei ole väliä sillä, millaista ajopeliä pelaa. Sellainen käyttäytyminen on uskomattoman vaarallista”, Schmidt sanoi. ”Videopeleissä ihmiset kolaroivat ja painavat sen jälkeen resettiä, minkä jälkeen he ovat taas 100-prosenttisesti voimissaan. Oikeassa elämässä asiat eivät pääty niin ja onneksi tässä tapauksessa kukaan ei loukkaantunut, mutta tämä olisi helposti voinut olla erittäin traaginen aamu perheessä.

Alla kaappauksia Twitteristä, minkä lisäksi näet videouutisen täältä.

 

Lisää luettavaa