Perheenisä hermostui lastensa nettisurffailuun – katkaisi yhteyden koko kylältä

Hupsistakeikkaa!

18.02.2022

Rapatessa roiskuu, tuumasi ranskalainen perheenisä kun kotikylänsä nettiyhteyttä sabotoi. France Bleu ja Gizmodo uutisoivat tapauksesta, jossa eräs ranskalaismies onnistui vähän liiankin hyvin jälkikasvunsa nettiyhteyden rajoittamisessa – samalla nimittäin sammui yhteys koko naapurustolta.

Jupakka eteni niin, että lastensa ruutuajasta huolehtinut isä halusi katkaista kaiken nettiyhteyden kotoaan keskiyön ja aamukolmen välillä. Tähän tarkoitukseen mies hankki häirintälaitteen, joka sekoitti tietoliikenteen useilla eri taajuuksilla – ja joka on muuten myös laiton. Näin lapset saatiin nukkumaan ajoissa, mutta hinta osoittautui kovaksi.

Miehen naapurusto nimittäin alkoi tehdä valituksia oudoista verkko-ongelmista, ja lopulta viranomaiset alkoivat tutkia asiaa. Niinhän siinä kävi, että isäukon laite oli sekoittanut yhteyden paljon laajemmalta alueelta kuin oli tarkoitus, ja nyt tapausta puidaan oikeudessa. Pahimmillaan miestä odottaa jopa kuuden kuukauden vankeustuomio ja 30 000 euron sakot päälle. Mitä tästä opimme? Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla, kuten viisaammat ovat monesti todenneet.

Lisää luettavaa