Pelivuosi 2015 oli sitten siinä – Nämä pelit saivat vuoden parhaat arvostelut

Vuonna 2015 on nähty monia suuren luokan pelijulkaisuja, joista osa on lunastanut odotukset ja osaa taas ei. Arvosteluja kokoava Metacritic-sivusto on sopivasti vuodenvaihteeksi julkaissut listan vuoden arvostelujen mukaan parhaista peleistä.

Listalle mahtuu niin itsestäänselviä hittejä kuin pieniä yllätyksiäkin. Mikäli GTA V:n PC-käännöstä ei lasketa, vuoden parhaaksi peliksi voidaan Metacriticin tilastojen mukaan kruunata Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, jonka keskiarvo on alustasta riippuen 91-95. Hyvänä kakkosena seuraa The Witcher 3: Wild Hunt.

Alta näet vuoden parhaimmat arviot saaneet pelit alustoittain. Listalle on laskettu ainoastaan julkaisut, jotka ovat saaneet vähintään seitsemän arvostelua. (Keskiarvot ilmoitettu suluissa.)

PC:

 1. Grand Theft Auto V (96)
 2. The Witcher 3: Wild Hunt (93)
 3. Undertale (93)

PS4:

 1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (93)
 2. Journey (92)
 3. Bloodborne (92)

Xbox One:

 1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (95)
 2. The Witcher 3: Wild Hunt (91)
 3. Dark Souls II: Scholar of the First Sin (89)

Wii U:

 1. Mario Kart 8 DLC Pack 2 (90)
 2. Super Mario Maker (88)
 3. Skylanders SuperChargers (87)

Kiinnostavaa Metacriticin raportissa on myös keskiarvojen vertailu alustoittain. Näyttäisi nimittäin siltä, että vaikka erot ovat pieniä, vuonna 2015 julkaistujen PC-pelien keskiarvo on hitusen kilpailijoitaan korkeampi. Vuoden PC-julkaisujen keskimääräinen arvosana on 70,6, kun taas PS4-pelien 70,5 ja Xbox One -pelien 70,4. Olennaisesti joukosta erottuu vain Wii U, jolle julkaistujen pelien keskiarvo on selvästi alempi 67,1.

Melkoisia eroja on myös pelijulkaisujen määrissä. PC:lle on julkaistu kiistatta eniten arvioituja pelejä, peräti 415 kappaletta. PS4:lle puolestaan julkaistiin 276 peliä, Xbox Onelle 204 peliä ja Wii U:lle vain 80 peliä. Eipä ihme, että Nintendon konsolin vuoden parhaaksi peliksi on arvioitu viime vuoden hittipelin lisäosa.

Metacriticin vuosikatsauksen näet kokonaisuudessaan tästä.

Lisää luettavaa