Pelaajat raivoissaan: Cyberpunk 2077 on vanhoilla konsolimalleilla lähestulkoon pelikelvoton

Saadaanko tästä soiva peli?

Pelaajat raportoivat Cyberpunk 2077:n olevan lähes pelikelvoton alkuperäisillä PS4:llä sekä Xbox Onella.

Aiemmin oli jo tiedossa, että puolalaisstudio CD Projekt Redillä on ollut haasteita kehittää Cyberpunk 2077 kaikkia eri alustavaihtoehtoja silmällä pitäen. Nyt pelin julkaisun jälkeen on käynyt ilmi, että erityisesti vanhempien konsolimallien omistajat ovat hätää kärsimässä odotetun roolipelin kanssa.

Erityisen selkeästi raudan tehottomuus ilmenee lähes diashow’n tasolle tipahtavan ruudunpäivityksen ja poikkeuksellisen alhaisen resoluution yhteydessä. Myös tekstuurit latautuvat ruudulle usein vasta sekuntien odottelun jälkeen, muita lukemattomia bugeja unohtamatta.

Cyberpunk 2077 on kelvannut pelaajille mainiosti ongelmista huolimatta, ja kokonaisuus pysyykin ilmeisesti selvästi paremmin kasassa PC:llä ja uudemmalla konsoliraudalla. Steamissa pelaajamäärien on havaittu huitelevan peräti miljoonan paremmalla puolella, mitä voisi sanoa vähintäänkin hurjaksi suoritukseksi.

Cyberpunk 2077 on saatavilla pc:lle, Stadialle, Xbox Onelle sekä PlayStation 4:lle, taaksepäin yhteensopivuuden ansiosta myös Series S|X:lle sekä PlayStation 5:lle.

Lähde: VG247