Onko pelimedian arvioilla mitään merkitystä? – Star Wars Battlefront nousi myynnissä Fallout 4:n ohitse

Kuten moni tietää, Fallout 4 ja Star Wars Battlefront ilmestyivät vain noin viikon erossa toisistaan. Fallout 4:ää on sittemmin suitsutettu medioissa erinomaisena Fallout-leimaa arvolla kantavana pelinä, kun taas Battlefrontia on haukuttu muun muassa sisällön vähyydestä. Oli miten oli, Iso-Britanniassa Tähtien sota -buumi selvästikin käy kuumana, sillä viime viikolla Star Wars Battlefront myi enemmän Fallout 4:n tehdessä tilaa lisäksi myös Call of Duty: Black Ops III:lle.

Toisaalta lukuihin vaikuttanee ainakin se, että Fallout 4 ehti keikkua listoilla ensimmäisenä jo viikon ennen Battlefrontin julkaisua, kun taas kyseessä oli Star Wars -pelin ensimmäinen viikko ulkona. Siltikin Battlefront on nyt noussut vuoden neljänneksi suurimmaksi julkaisuksi FIFA 16:n, Fallout 4:n ja Call of Duty: Black Ops III:n jälkeen.

Battlefront nousi samalla nopeimmin myydyksi ei-jatko-osaksi PS4:llä ikinä.

Kriitikoiden ja pelaajienkin parjaaman Star Wars Battlefrontin menestys on sikäli huolestuttavaa, että selvästikin jo pelkällä markkinoinnilla ja Star Warsin kaltaisella arvokkaalla brändillä pystytään myymään valtavia määriä pelejä ilman, että pelin laatupuoli huimaisi päätä. Toisaalta onhan Star Wars varmastikin omassa luokassaan.

 

Lisää luettavaa