Nyt menee oudoksi: Japanilainen ääninäyttelijä joutui pyytämään anteeksi avioliittoaan – Lue uskomaton syy

27.07.2016

Maailmassa on monenlaisia kulttuureita. Toisinaan voisi sanoa, että mitäpä me olemme arvostelemaan sitä, mitä muissa maissa tapahtuu – mikä on sinänsä täysin tottakin –, mutta on joitain ihmisoikeuksiin ja ihmisten hyvinvointiin liittyviä asioita, joita voi olla syytäkin toisinaan kyseenalaistaa.

Heinäkuun 12. päivänä FLASH-niminen lehti julkaisi 41-vuotiaasta japanilaisesta miespuolisesta ääninäyttelijästä Hiroshi Kamiyasta kuvan, jossa tämä kantaa lasta. Vain viisi päivää myöhemmin Kamiya pyysi asiaa anteeksi toisen ääninäyttelijän kanssa juontamassaan radio-ohjelmassa. Kamiya on erittäin tunnettu kotimaassaan Japanissa, mutta ainakaan Wikipedian listasta ei tuntuisi juuri löytyvän suomalaisille tuttuja pelejä.

“Mitä tuohon lehtiartikkeliin tulee, niin haluaisin vilpittömästi pyytää anteeksi faneiltani, joiden sydämelle olen saattanut aiheuttaa kipuja. Olen todella pahoillani… Pysyimme hiljaa tästä asiasta tähän asti, sillä meillä ei oikein ollut aikaa julkistaa tätä, ja vain harva ihminen kyselee henkilökohtaisista asioistani… Jos kaikki vain antavat minulle luvan, niin mieluusti jatkaisin äänitöitäni. Henkilökuntani on antanut minulle luvan puhua tästä tänään etenkin siksi, ettei minulla ole blogia enkä käytä Twitterin tapaisia sosiaalisia medioita. Lupaan antaa kaikkeni tälle työlle voidakseni tarjota parasta mahdollista viihdettä kaikille. Olisin iloinen, jos kaikki voisivat tukea meitä näistä uutisista huolimatta.”

 

Vaan mistä on kyse tässä ylenpalttisessa japanilaisessa nöyryydessä ja pahoittelussa? Japanilainen fanikulttuuri on niin kieroutunutta, että julkkisten odotetaan pysyvän sinkkuina ja puhtoisina. Tilannetta voisi verrata siihen, kuinka monet fanit aikanaan pahoittivat Yhdysvalloissa mielensä, kun Justin Bieber alkoi seurustella Selena Gomezin kanssa. Useat naispuoliset Bieber-fanit alkoivat tuolloin pommittaa Selana Gomezia vihapostilla. Japanissa tämä ilmeisesti viedään kuitenkin vieläkin pidemmälle, ja jopa ääninäyttelijä joutuu kärsimään muutoin varsin tavanomaisista elämänvalinnoistaan.

Hiroshi Kamiyan epäilleen olevan naimisissa manga-kirjailija Nakamura Hikarun kanssa.

Useat Kamiyan fanit ovat laittaneet Japanissa kaiken ostamansa fanikaman myyntiin.

 

 

Lisää luettavaa