Nostalgiapelejä pyörittävä kännykkä on pian tosiasia – kehitys kehittyy

15.07.2015

Siinä missä vuosi toisensa jälkeen pelintekijät pyrkivät haastamaan itseään saadakseen julki upouutta tekniikkaa hyödyntäviä laitteita ja pelejä, on retro aina ja ikuisesti in. Kukapa olisi uskonut, että vuonna 2015 uutisoitaisiin innoissaan laitteesta, joka pyörittää pelejä 30 vuoden takaa? Tätä on kuitenkin Commodore PET.

Android-käyttöjärjestelmällä pyörivä Commodore-älypuhelin pyörittää räätälöityä versiota Android 5.0 Lollopopista ja mahdollistaa sekä Commodore 64 että Amiga-pelien pelaamisen. Laitteessa on sisäänrakennettuna emulaattorit VICE C64 ja Uae4All2-SDL. Tekniikkalehti Wiredin mukaan nimeämättömät kehittäjät työstävät laitteelle pelejä parhaillaan.

commodore-64-smart_________

Kuten kuvista näkyy, laitetta koristaa vanha kunnon Commodore-logo. Sen näyttö puolestaan on 5,5-tuumainen ja resoluutioltaan 1920 x 1080. Prosessori on 1,7 GHz Mediatek 64-bit octa-core ARM Mali T760 GPU:lla, ja laitteeseen kuuluu 3000 milliampeerin akku, 13 megapikselin kamera, 8 megapikselin etukamera sekä tupla-SIM 4G-yhdistettävyys.

Laite tullaan julkaisemaan vielä tällä viikolla Italiassa, Ranskassa, Saksassa ja Puolassa, ja siitä tulee markkinoille 16GB/2GB-RAMmin malli noin 280 euron hintaan sekä 32GB/GB-RAMmin malli noin 340 euron hintaan. Yhtiöllä on suunnitelmissa julkaista luuri myös Yhdysvalloissa sekä muissa Euroopan maissa. Suomen tilanteesta ei valitettavasti ole vielä tietoa.

Lisää luettavaa