No Man’s Sky -farssi sai lisää todella erikoisia piirteitä – pelaajat ryhtyivät omituisiin toimiin

Maailman ehkä suurin floppi No Man’s Sky on jälleen otsikoissa.

Onko No Man’s Skyn tarina tuttu? Lyhyesti pelin pääkehittäjä Sean Murray hehkutti peliä etukäteen ja lupasit kuut taivaalta, mutta lopullinen peli petti monet näistä lupauksista. Sittemmin pelistä on jaettu paljon hyvityksiä ja muutenkin sen ympärillä on kuohunut.

Peli puhuttaa netin keskustelupalstoilla (ilmeisesti ainakin Redditissä) melkoisen paljon, vaikka julkaisusta on jo kolme kuukautta. Useat asiaa kommentoivat ovat erityisen turhautuneita siitä, että aiemmin niin äänekäs Murray on ollut melkoisessa radiohiljaisuudessa siitä asti, kun hypensä pettänyt peli ilmestyi markkinoille. Näinpä pelaajat ovat päättäneet kanavoida negatiivisen energiansa hyötykäyttöön.

No Man’s Sky The Game’s Journey Against Cancer -hyväntekeväisyyskampanja kerää rahaa brittiläiseen syöpätutkimukseen. Rahaa on lahjoitettu jo yli 1000 euroa yhden päivän aikana. Kampanjasivulla kritisoidaan peliä ankarin sanankääntein:

Peli nimeltä No Man’s Sky julkistettiin vuonna 2014, ja se vangitsi satojentuhansien, jopa miljoonien ihmisten mielenkiinnon. Kyseessä oli koko kehitysprosessin ajan unelma, sillä siihen luvattiin useita ominaisuuksia, joista monia ei lopulta toimitettukaan. Sean Murray, firman toimitusjohtaja ja markkinoinnin kasvot valehteli suoraan monista asioista. Nyt kun hän on jäänyt kiinni valheistaan pelin julkaisun jälkeen, hän on hiljentynyt täysin ja peli hylätty. Tämä saattaa kuulostaa pessimistiseltä, mutta pelin mahdollinen tulevaisuus näyttää todella synkältä.

Ei ihan tyypillisin tapa ja pohjustus kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen!

Lisää luettavaa