Nintendon sukupolvi vaihtuu: Aikansa menestyskonsolin Wiin valmistus on lopetettu

Konsolisukupolvi on Nintendon osalta vaihtunut viimeistään nyt. Kotaku nimittäin raportoi, että Wii-konsolin valmistus on Nintendon japanilaisen sivuston mukaan lakkautettu.

Nintendo Wii julkaistiin alunperin 19. marraskuuta vuonna 2006. Julkaisuhetkenä konsolille oli saatavilla 21 peliä, mutta vuosien varrella pelikirjasto laajeni huikeaan 1222 peliin (Wikipedia listan mukaan).

Wiitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä oman (seitsemännen) konsolisukupolvensa myydyimmän pelikonsolin. Xbox 360 on myynyt maailmanlaajuisesti noin 78 miljoonaa ja PlayStation 3 noin 75 miljoonaa kappaletta. Wiitä enemmän ovat pelikonsolien historiassa myyneet vain ensimmäiset kaksi PlayStationia, sekä kannettavat Nintendo DS ja Game Boy.

Nintendon kohdalla konsolin lakkauttaminen ei kuitenkaan ole niin finaalista kuin kilpailijoidensa, sillä Wii U:llahan toimivat myös Wiille julkaistut pelit. Xbox One ja PlayStation 4 eivät luonnostaan tue aiempien konsolien pelejä, mutta Sony on luvannut tutkia pilvipohjaisen emulaattorin mahdollisuutta.