Nintendon parhaat ajat takana päin? – NES Classic Edition myy kuin häkä

Ovatko Nintendon parhaat ajat takana päin?

Nintendo-nostalgialla mässäilevä NES Classic Edition on myynyt julkaisunsa jälkeen mielettömän hyvin, eikä ihme. Laitteen suomalainen hintakin on 90 euron huitteilla, mikä kuulostaa ”konsolista ja usean pelin yhdistelmästä” suhteellisen järkevältä.

Nyt Ars Technica kertoo, että NES Miniä on myyty marraskuussa 196 000, kun taas Wii U on myynyt huhtikuun ja syyskuun eli kuuden kuukauden aikana vain 220 000 kappaletta. Erityisen hienon NES Minin saavutuksesta tekee se, että laite tuli Yhdysvalloissa kauppoihin vasta marraskuun 11. päivä, joten reilu kolmasosa kuusta jäi käyttämättä – eikä laitetta edes riittänyt kaikille halukkaille.

Nintendo Switch julkaistaan maaliskuussa 2017, joten sekin voi toki olla yksi syy Wii U:n mataliin myynteihin. Silti tuntuu aiheelliselta esittää kysymys, ovatko Nintendon parhaat ajat takanapäin? Eihän tuo mikään häpeä olisi, sillä Nintendon parhaat ajat olivat erittäin hyvää aikaa.

Oletettavasti monelle pelaajalle maistuisi seuraavaksi ennemmin retroversio SNES-konsolista kuin uusi Nintendo Switch. Toisaalta taas retro myy, joten onko tuo lie ihmekään?

Nintendo Switch vaikutti ainakin taannoin Jimmy Fallonin talk show -ohjelmassa todella potentiaaliselta.