NHL 14 -pelin tuottaja vastaa syytöksiin siitä, että jääkiekkotappelut olisivat väkivaltaa: ”Jos käyttäydyt kuin kusipää, sinut hakataan paskaksi”

Tilt pääsi juttelemaan NHL 14 -pelin tuottajan Andy Agostinin kanssa Helsingissä vietetyssä pelin promootiotilaisuudessa tiistaina 4. syyskuuta. Vancouveria kannattava herrasmies jutteli Tiltille leppoisaan tyyliinsä monista asioista. Ymmärrettävästi erityisen vahvasti hän suhtautui Pohjois-Amerikassa heitettyihin syytöksiin siitä, että NHL 14 -pelin uusittu tappelumekaniikka jollakin tavoin kannustaisi pelaajia väkivallan käyttöön ja glorifioisi tappeluita.

”Pelaajat tietävät riskit, kun menevät kentälle. On kirjoittamaton sääntö, että tiettyyn rajaan asti joukkueen pahat pojat voivat auttaa sinua, mutta lopulta olet itse vastuussa tekemisistäsi. Niin se vain on mennyt vuosikymmenten ajan! Vaikka olisit kuinka suuri tähtipelaaja joukkueessasi, se ei auta siinä vaiheessa, kun törttöilet kentällä tarpeeksi: joka hakkaa sinut – anteeksi kielenkäyttöni – täysin paskaksi.”

”Tappelijat ovat aina olleet kentällä suojelemassa pelaajia ja varmistamassa, ettei pelaajille käy mitään esimerkiksi päähän kohdistuvan taklauksen takia. Tappelijat ovat kentällä siksi, että tähtipelaajilla olisi mahdollisimman pitkä ura edessään. NHL on viime vuosina yrittänyt muutenkin karsia pois päähän kohdistuneita vammoja, mikä on tietenkin täysin oikein. Tappeluissa ei ole kyse väkivallasta, vaan loukkantumisten estämisestä. ”

”Viime vuoden NHL-versiossa tappelut kuvattiin nahistelijoiden silmistä. Tänä vuonna tappelut ovat realistinen osa peliä. Nyt pelin tappelut ovat osa kaukalon luonnollista aaltoilua päästä päähän, ja pelaajat elävät tunteella mukana. ”’

Järjen sanoja Pohjois-Amerikan lätkäkulttuurista. Miten tämä toimii sitten esimerkiksi suomalaisissa kaukaloissa on jokaisen itsensä päätettävissä.

Tiltin sivuille tulee uutisia ja artikkeleita tuottajan tapaamisesta, itse pelistä ja ennakkoversion ensivaikutelmista pitkälle ensi viikkoon – aina siihen hetkeen saakka, kunnes NHL 14 -peli ilmestyy kauppojen hyllyille ensi viikon torstaina.

Syyskauden Tilt-tv-sarjan avausjaksossa kerrotaan myös lisää pelistä – arvion kera, totta kai.

Pysy kuulolla, ja muista tsekata myös edellinen NHL 14 -stoori!

YouTube video

Lisää luettavaa