Nämä leffat ja tv-sarjat ovat inspiroineet Remedyn tulevaa Quantum Break -peliä

Kotimaisen Remedyn kehittämän Quantum Breakin on määrä ilmestyä ensi huhtikuussa, ja koska pelissä manipuloidaan aikaa, ovat tekijät listanneet Game Informerille pelin innoittuksena toimineita aikamatkustusleffoja.

Ei tule yllätyksenä, että Sam Lake mainitsee heti alkuun Back to the Future -trilogian (1985-1990) sekä Terminator -leffat (1984-2015), mutta tekijöiden suosikkielokuvista löytyy myös yllättävämpiä valintoja. Sam Lake mainitsee myös mikrobudjetilla tehdyn indie-elokuvan Primer (2004), joka on, kuten Lake huomauttaa, ”hieman haastavampi”.

Lake sekä Greg Louden nostavat myös esiin kolme vuotta sitten ilmestyneen scifi-leffa Looperin (2012), joka saikin ilmestyessään hyvin positiivisia arvioita. Louden näkee myös Inceptionin (2010) toimineen pelin inspiraationa, vaikkei leffassa aikamatkustuksesta olekaan kyse.

Samassa artikkelissa Remedyn suunnittelijat listaavat myös suosikkejaan television puolelta. Vaikka sarjat eivät scifiin ja aikamatkailuun liitykään, ovat ne tekijöiden suosikkeina voineet vaikuttaa Quantum Breakin tv-sarjamaiseen toteutukseen.

Alan Wakea (2010) pelanneille ei tule yllätyksenä, että Same Lake listaa tietysti Twin Peaksin (1990-1991) ja X-Filesin (1993-2002) suosikkeihinsa, mutta mukana on myös tuoreempia sarjoja. Remedyn pääjehut mainitsevat muun muassa 2000-luvun parhaisiin draamasarjoihin lukeutuvan Breaking Badin (2008-2013), sekä True Detectiven (2014-2015), jonka parjattua toista tuotantokautta Lake innostuu puolustamaan.

”Toinen tuotantokausi sai paljon lokaa niskaansa, mutta ei se minusta niin huono ollut,” Lake kommentoi. ”Odotan vieläkin kolmatta kautta.”

Studion draamaohjaaja Stobe Harju, joka tunnetaan myös Nightwish-leffa Imaginaerumin (2012) ohjaajana, nostaa listalle myös yhden pohjoismaisen sarjan.

”On sellainen tanskalainen sarja kuin Silta, joka on pirun hyvä,” Harju kommentoi.

Quantum Break ilmestyy näillä näkymin huhtikuun alussa yksinoikeudella Xbox Onelle.

 

Lisää luettavaa