Näitä sanoja ei Nintendo salli: Hakkeri selvitti koko 3DS-käsikonsolin rumien sanojen listan

Nintendo pitää kynsin ja hampain kiinni profiilistaan koko perheen pelifirmana, ja tämän vuoksi Nintendon konsoleilla on pitkään ollut käytössä sensuurilista. Käytännössä kaikki kirjoitetut sanat eivät mene läpi konsolin suodattimesta.

Nyt joku innokas on onnistunut kaivamaan esiin Nintendo 3DS -käsikonsolin täydellisen sensuurilistan ja julkaissut sen Redditissä. Kiellettyjä sanoja on kaikkiaan 17 tekstitiedostoa, joita voit selata tästä. Listalta löytyy tavanomaisia kirosanoja, sekä monia kummajaisia, joita tottunutkaan internet-käyttäjä ei tunnista. Kiellettyjä ovat seksisanaston lisäksi myös monet uskontoon viittaavat ilmaukset, kuten ”jesussucks”.

Pikainenkin googlailu paljastaa, että Nintendon sinänsä hyväntahtoinen sensuuri aiheuttaa pelaajille paljon päänvaivaa. Esimerkiksi vuosi sitten muuan Gamefaqsin foorumin käyttäjä kertoi, ettei hän voinut nimetä Pokémoniaan nimellä ”Violet”, sillä sana on kiellettyjen listalla, koska se muistuttaa liian läheisesti ranskankielen raiskausta tarkoittavaa sanaa.

Listasta kertoi Destructoid.