Mustat aukot puhuvat meille – Nasa julkaisi aika karmivan äänitallenteen

Musta messu vai sittenkin musta aukko? Äänten perusteella paha sanoa.

23.08.2022

Haluatko kuulla jotain huomattavan aavemaista ja häiritsevää? Mikäli haluat, Nasalla olisi sinulle hieman asiaa. Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto julkaisi Twitterissä kiintoisan äänitteen, jonka äänet ovat peräisin aidosta ja oikeasta mustasta aukosta.

”Yleinen väärinkäsitys, ettei avaruudessa voi kuulla ääntä, juontuu siitä, että avaruus on tyhjiö eivätkä ääniaallot siten voi edetä siellä. Perseuksen galaksijoukossa on kuitenkin niin runsaasti kaasuja, että pystyimme poimimaan sieltä äänen. Tässä on vahvistettuna ja muuhun dataan sekoitettuna mustan aukon ääni!” Nasa kirjoittaa noin niin kuin vapaasti suomennettuna.

Alkuperäinen äänisignaali kuuluu kuitenkin niin matalalla taajuudella, ettei ihmiskorva pysty havaitsemaan sitä, joten signaalin äänenkorkeutta on nostettu jälkikäsittelyssä huomattavasti. Lopputulos kuulostaa ihan joltain kauhuelokuvan kohtaukselta, jossa synkän metsän keskellä majaileva kultti palvoo pimeyden voimia. Mustan aukon äänet ovat oikeastaan monsterin lähettämiä paineaaltoja, jotka väreilevät galaksijoukon kuumissa kaasupilvissä – lisätietoja aiheesta voi lukea Nasan sivuilta. Hauskoja painajaisia vaan!

Lisää luettavaa