Muslimit suuttuivat Call of Dutystä löytyneistä Koraanin sivuista – Activision reagoi nopeasti

Koraanin tekstejä löytyi tuoreen Call of Duty: Vanguardin zombikentästä.

12.11.2021

Activision on reagoinut nopeasti muslimipelaajilta tulleeseen kritiikkiin Koraanin käyttämisestä Call of Duty: Vanguardissa. Twitterissä nousi kohu, kun pelaajat huomasivat, että pelin zombie-osion pelikentästä löytyi Koraanin sivuja leviteltynä lattialle. Islamilaisessa kulttuurissa kengänpohjien näyttäminen on loukkaava ele, ja ajatus Koraanin päällä kävelemisestä on tietysti kauhistus.

”Pyydän, olisiko mahdollista olla laittamatta Koraanin tekstejä lattialle tai muihin paikkoihin, joissa ihmiset saattavat kävellä niiden päältä. Ei ole mitään syytä olla epäkunnioittava kahden miljardin ihmisen edustamaa kulttuuria ja uskontoa kohtaan, vaikka pitäisitte uskontoa hölynpölynä”, kirjoitti muun muassa pelisuunnittelija Rami Ismail Twitterissä.

Gamingbible uutisoi, että Activision pyysi nopeasti anteeksi tapahtunutta ja poisti Koraanin sivut pelistä. Kartalta löytyvät sivut ovat vastedes tyhjiä. Yhtiö lupasi myös selvittää, miksi muslimien pyhää kirjaa ylipäätään päätettiin käyttää pelissä.

Call of Duty on tehty kaikkia varten”, yhtiö kirjoittaa lausunnossaan. ”Pyydämme syvästi anteeksi. Ryhdymme välittömästi toimiin varmistaaksemme, ettei vastaavaa pääse tapahtumaan uudelleen.”

Lisää luettavaa