Mitä tapahtuu Ubisoftissa? Yhä useammat työntekijät hylkäävät hittipeleistään tunnetun yhtiön

Ubisoft menettää koodareitaan useimpia kilpailijoitaan enemmän.

22.12.2021

Ubisoft on yksi pelimaailman suurimpia tekijöitä, ja firman ansioluettelo on vakuuttavaa luettavaa. Ranskalaisyhtiö julkaisee muun muassa sellaisia jättinimikkeitä kuin Far Cry, Assassin’s Creed, The Division ja Watch Dogs. Varmasti houkutteleva työnantaja, siis?

Ei nyt aivan, voi päätellä uutissivusto Axiosin artikkelista. Axios uutisoi, että Ubisoft on menettänyt viimeisen puolentoista vuoden mittaan niin monia työntekijöitä, että jäljelle jääneet puhuvat ”suuresta kansanvaelluksesta” ja ”valtimon katkaisusta”.

Tarkkoja lukuja ei ole tarjolla, mutta se kertoo ainakin jotain, että lokakuussa julkaistun Far Cry 6:n 25 avaintekijästä viisi on jo poistunut yhtiön palkkalistoilta. Assassin’s Creed Valhallan tekijätiimistä on eronnut kaksitoista työläistä. LinkedIn-tietojen perusteella Ubisoftin Kanadan-toimipisteet Torontossa ja Montrealissa ovat menettäneet ainakin 60 työntekijää puolen vuoden sisään.

Ilmiölle ei Axiosin mukaan ole yhtä syytä. Ubisoftia rasittaa esimerkiksi viime vuonna yhtiötä ravistellut skandaali, kun työntekijät kertoivat kaikenlaisesta kohtaamastaan häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä. Yhtiön ei ole katsottu tehneen riittävästi epäkohtien korjaamiseksi, ja kun kilpailijat ovat pystyneet houkuttelemaan työntekijöitä paremmalla palkalla, ovat monet päättäneet vaihtaa maisemaa.

Lisää luettavaa