Mitä tapahtuu Gmail-tilillesi sen jälkeen, kun joskus poistut tästä maailmasta?

Google on ottanut tämänkin asian huomioon.

03.01.2022

Kaikkien meidän aikamme on rajallinen, ja joskus koittaa päivä, kun nk. vaihdamme hiippakuntaa ja jätämme maallisen maailman kahleet taaksemme. Vaan mitä tapahtuu kaikenlaisille digimaailman palveluillesi, kun se hetki koittaa? Kerääkö esimerkiksi Gmail-tilisi satunnaisia viestejä vielä vuosia sen jälkeen, kun tilin omistaja on siirtynyt ajasta ikuisuuteen?

Mikäli tällaiset asiat pohdituttavat, ilahdut varmaan kuullessasi, että Google on ottanut tämänkin asian lukuun. Google-tilisi asetuksista voit asettaa aikarajan, jonka jälkeen tili lakkaa olemasta. Aikarajan voi asettaa 3–18 kuukauteen, ja ennen kuin Google ryhtyy toimeen, se yrittää vielä tavoittaa tilin omistajaa tekstiviestien ja meilitse.

Kun aikaraja täyttyy, voi tilin määrätä lähettämään tilannekatsaus enintään kymmenelle tuttavalle, ja heille voi antaa myös oikeudet joihinkin toimintoihin tilillä. Gmailin voi myös asettaa lähettämään autoreplyn, jossa yhteydenottajille ilmoitetaan tilanteesta. Vaihtoehtoisesti voi myös käyttää pomminappulaa ja määrätä Googlen poistamaan koko tilin.

Näitä asetuksia voi muutella mieleisikseen Google-tilin asetuksista. Valitse vain ”data ja tietosuoja” -osio ja sieltä ”päätä vanhasta digisisällöstäsi”. Tätä voi toki soveltaa sellaiseenkin tilanteeseen, ettei Googlen palvelujen käyttäminen noin muuten vain kiinnosta enää.

Lisää luettavaa