Mitä peleille on tapahtumassa? – Rainbow Sixiinkään ei yksinpelikampanjaa!

26.09.2015

Ei ole kauankaan siitä, kun LucasArts ilmoitti, että odotettuun Star Wars: Battlefrontiin ei ole tulossa yksinpelikampanjaa. Samaa trendiä ovat noudattaneet toistaiseksi myös Titanfall sekä Evolve. Tuoreimpana tarinattomien nimikkeiden joukkoon liittyy nyt Tom Clancyn vanhan pelisarjan henkiin herättävä Rainbow Six Siege. Yksinkin peliä pääsee kyllä pelaamaan, mutta ainoastaan moninpelibotteja vastaan.

Pelin ulkoasusuunnittelija, art directomr Scott Mitchell kertoi:

Pelissä ei ole varsinaista tarinamoodia. Alussa harjoitellaan erilaisten hahmotyyppien ja välineiden käyttöä. Pelaaja pystyy taistelemaan tekoälyvihollisia vastaan co-op-yhteistyötilassa jokaisessa eri kentässä. Matseja voi räätälöidä oman mielensä mukaan – tätä on tarjolla yksinpelipuolella.

Mitchell myös lisäsi:

Tuolla tavoin voi hyvin harjoitella, ja samalla pystyy avaamaan samaa sisältöä kuin pelaaja vs. pelaaja -matseissakin. Yksinkin voi kerätä tähtiä, menestyspisteitä ja uusia hahmoja.

Yksinpeli on siis miehen mukaan valjastettu nimenomaan ”harjoittelua” varten, eikä kyseessä ole niinkään omillaan seisova tarinallinen seikkailu, mihin sarjan fanit ovat tottuneet.

Mitä mieltä olet? Onko kyseessä huolestuttava trendi, vai onko yksinpelillä ylipäätään tämäntyyppisissä peleissä merkitystä?

Rainbow Sig Siege julkaistaan 1. joulukuuta 2015 Xbox Onelle, PS4:lle ja PC:lle.

Lisää luettavaa