Mitä pelata toukokuussa? Syynissä loppukevään kovat pelijulkaisut

Vappu meni vauhdilla ja osa kevään suurimmista pelijulkaisuista on jo aivan oven takana. Ohessa on muutama nimike, jotka kannattaa pitää mielessä, kun pelattavaa toukokuuksi etsiskelee.

Vappuaattona julkaistava Ubisoftin sivuttain scrollaava roolipeli Child of Light (PC, Wii U, PS3, PS4, X360, X1) on ensimmäinen silmälläpidettävä vaihtoehto. Vapaasti tutkittavaa metroidvaniamaista maailmaa ja perinteisempää JRPG-toimintaa sekoitteleva latauspeli on ehtinyt kerätä jo lukuisia ylistäviä arvioita ja on lajityypin ystäville taatusti suositeltava julkaisu. Kannettavaa pelattavaa etsiville vappupäivä on juhlapäivä, sillä silloin kauppoihin ja latauspalveluihin tulevat 3DS-pelit Mario Golf: World Tour ja Kirby Triple Deluxe.

Seikkailuhenkisille pelaajille kuun alkupuoli tarjoaa namia, kun 7. päivä julkaistava Tesla Effect (PC) ja 9.päivä julkaistava Bound by Flame (PC, PS4, PS3, X360) materialisoituvat. Tesla Effect on klassikkostatuksen saavuttaneet Tex Murphy -dekkarisarjan ensimmäinen osa yli 10 vuoteen ja demon perusteella luvassa on jälleen mainio sekoitus scifiä, huumoria ja kovaksikeitettyä dekkarikerrontaa. Bound by Flame on puolestaan taktista taistelua ja avoimen maailman seikkailua sekoittava kevyt roolipeli, joka ainakin ennakkomateriaalinsa perusteella näyttää varsin hyvältä.

Kuun loppupuolella ovat luvassa sitten pitkään odotetut suurjulkaisut, kun Watch_Dogs (PC, PS4, PS3, X360, X1), Wolfenstein: New Order (PC, PS4, PS3, X360, X1) ja Mario Kart 8 (Wii U) pääsevät näyttämään kyntensä. 20. päivä vuorossa oleva Wolfenstein lupaa uutta ja piristävää otetta perinteiseen natsiammuskeluun.

Watch_Dogs on yksi vuoden odotetuimpia pelitapauksia. Tieteisfantasiasta tarinansa ammentava toimintaseikkailu on myöhästynyt jo useaan otteeseen, mutta pääsee vihdoin 27. päivä pelaajien käpisteltäväksi. Mario Kart on Nintendon pitkään jatkuneen autopelisarjan tuorein vesa, jossa uutuuksina ovat painovoimakikkailu ja tietenkin varsin hulppealta näyttävä teräväpiirtografiikka.

Näiden joukosta pelattavaa löytyy varmasti jokaiseen makuun. Mitä aiot pelata toukokuussa itse?