Mitä ihmettä: Kopioiko Bethesda Fallout 4:n laajennukseen kokonaisen questin modaajalta?

Fallout 4:n Far Harbor -laajennus julkaistiin toukokuun lopussa, ja nyt Eurogamer raportoi erikoisesta yksityiskohdasta erässä lisäosan tehtävässä. Ilmeisesti laajennuksen ”Brain Dead” -tehtävä sisältää valtavasti yhtäläisyyksiä viime vuonna Fallout: New Vegasille julkaistun modin kanssa.

Asiasta on kertonut modaaja Guillaume Veer, joka itse teki kyseessä olevan Autumn Leaves -modin. Tämä New Vegasin modi oli itsenäisen laajennuksen kokoinen projekti, joka sisälsi 2000 riviä uutta ääninäyttelyä, 8 uutta questia ja kaikkiaan seitsemisen tuntia pelattavaa. Autumn Leaves ilmestyi viime syksynä, muutamaa viikkoa ennen Fallout 4:n julkaisua.

Veer luettelee runsaan määrän samankaltaisuuskia Autumn Leavesin ja ”Brain Deadin” välillä, mutta jo modin ja tehtävän lähtökohdat ovat aivan samanlaiset: Molemmissa on joukko robotteja unohtuneessa Vaultissa, jossa tapahtunutta murhaa pelaaja pistetään selvittämään. Molemmat Vaultit sisältävät myös esimerkiksi robottiasiantuntijan, ja sekä lisäosassa että tehtävässä on mahdollisuus harrastaa seksiä robotin kanssa.

Veer ei varsinaisesti valita vaikutteiden ottamisesta, sillä hän itsekin myöntää ottaneensa runsaasti vaikutteita eri teoksista ja peleistä. Hän kuitenkin nostaa esiin kysymyksen siitä, tulisiko modaajan saada jotakin tunnustusta, jos hänen työnsä on innoittanut virallista pelijulkaisua.

Bethesdan markkinointipäällikkö Pete Hines on kiistänyt yhtiön kopioineen Autumn Leavesia, ja luonnehtii, että kyse on ”täydestä yhteensattumasta.”

”Rakastamme modaajayhteisöämme, emmekä ikinä kohtelisi heitä epäkunnioittavasti”, Hines kommentoi.

Alta näet Autumn Leaves -modin trailerin.

 

Lisää luettavaa