Mikä sotku! – No Man’s Skyn hankkineet saavat hyvityksiä peliajan pituudesta huolimatta

No Man’s Sky on indypeli, jota moni odotti kuin kuuta nousevaa. Pelin hype oli valtavaa, ja useat pelaajat ovatkin nyt syyttäneet pelintekijä Hello Gamesia jopa valehtelemisesta. Ihmiset ovat saaneet kuvan, että kyseessä on jotain sellaista, mitä ei pitkän kehityskaaren päätteeksi sitten saatukaan. Tämä on johtanut siihen, että valtava määrä ihmisiä on vaatinut rahojaan takaisin.

Ilmeisesti myös moni suuri taho on samaa mieltä No Man’s Skyn vilpillisyydestä, sillä Yhdysvaltojen Amazon, Sony ja Steam ovat kaikki tarjonneet hyvityksiä pelin digitaalisille latauksille – huolimatta siitä, vaikka pelaaja olisi kuitenkin pelannut pelejä tuntikausia.

 

Useat pelaajat Redditissä ja NeoGAF-sivustolla ovat olleet yllättyneitä, kuinka helposti raha onkaan palautettu tilille.

Sain pari yötä sitten hyvityksen PSN:n asiakastuesta. Olin pelannut 50+ tuntia”, NeoGAF-käyttäjä kommentoi. ”Ei yllätä, että Steam menettelee samalla tavoin.

 

 

Uskoisinpa että No Man’s Skyn tapauksessa ratkaiseva tekijä on vilpillinen mainonta. Sain Amazonilta täyden hyvityksen toiselle ostamistani koodeista (pojanpoikana tykkää pelistä, joten pidimme toisen)”, kommentoi toinen pelaaja Redditissä.

Jotkut ovat olleet hyvitystilanteesta myös näreissään. Entinen Sony-työntekijä Shadid Kamal Ahmad esimerkiksi kutsui paljon peliä pelanneita hyvityksen pyytäjiä varkaiksi.

Jos haet hyvitystä peliin sen jälkeen, kun olet pelannut sitä 50 tuntia, olet varas.

https://twitter.com/shahidkamal/status/769882257964294144

Myöhemmin Ahmad kuitenkin lisäsi, että onneksi suurin osa pelaajista ei ole varkaita. Siltikin miehen totuudenmukaisista kommentoista nousi jonkinlainen someraivo, kuten harmi kyllä arvata saattaa. Lisää twiittejä löydät klikkaamalla ylläolevaa twiittiä.

Lisää luettavaa