Mielipide: GTA V pilasi kaikki tulevaisuuden pelit ikuisiksi ajoiksi eikä mikään tunnu enää miltään

GTA V on mainio testamentti nykyiselle konsolisukupolvelle. Kuten rikas kartanonomistaja, se jättää jokaiselle pelaajalleen jotakin, eikä kukaan jää ilman palkkiota yhdessä vietetystä ajasta.

Esimerkki: jostakin syystä minua ovat aina kiinnostaneet GTA-pelien parkkihallit ja -tasanteet. Olen käyttänyt aivan liikaa tunteja viimeisimmän viikon aikana ajelemalla ympäri GTA V -pelin maisemia parkkihalleja ja niiden mahdollisia salaisuuksia etsien.

Tiedän. Ei kovin älykästä puuhaa. Mutta koska niin voi tehdä, niin mikä ettei?

Kysymys kuuluukin: mitä GTA V:n jälkeen? Ajatus on miltei pelottava.

Ubisoftin Watch Dogs näyttää aivan huimalta peliltä. Se sijoittuu tulevaisuuteen. Sen tehtäviä voi ratkoa monilla eri tavoilla. Kaiken pitäisi olla siis kunnossa, mutta GTA V:n mahdollisuuksien jälkeen pelaajat tulevat pettymään siihen, sillä siinä ei voi joogata. Siinä ei voi pelata tennistä. Siinä ei voi ajella pyörällä pitkin rantahietikkoa.

Ennen GTA V -peliä odottelin The Witcher 3 -roolipeliä enemmänkin kuiin oikeastaan mitään muuta peliä kenties koskaan 30-vuotisen pelaajaurani aikana. PES 6 -futispeliä ehkä yhtä paljon.

Vaan mitä tapahtuu, kun The Witcher 3 tulee viimein markkinoille?

Pettymys. Sillä siinä ei voi sitä. Siinä ei voi tätä. Ja etenkään siinä ei voi sitä sun tätä, samaan tapaan kuin Los Santosissa pystyy.

GTA V pilasi seuraavankin konsolisukupolven pelit. Mikään ei tunnu enää miltään.

GTA V on laskuvarjohyppy. Nykäisy varjon avaavasta hihnasta sekunti ennen kuin ruumis iskeytyy vasten pilvenpiirtäjää.

Mitä muilla peleillä on tarjota?

Pikkuruinen ponnistus kynnyksen yli.

Pyh.

GTA VI, tule jo.

Jarkko Fräntilä