Mielipide: viime vuonna ilmestyi kaikkien aikojen urheilupeli, ja sille on annettava ansaitsemaansa arvostusta + näin siitä saa vieläkin paremman

10.01.2016

Pro Evolution Soccer -pelisarjan osat viisi ja kuusi nauttivat yhä mainetta kaikkien aikojen parhaimpina jalkapallopeleinä. Tässä on toki totuuden siemen, mutta ei, ihan näin ei asia ole.

Viime vuonna ilmestynyt Pro Evolution Soccer 2016 on kaikkien aikojen jalkapallopeli. Uskaltaisin jopa väittää, että kyseessä on kaikkien aikojen paras urheilupeli.

Kyllä, EA:n FIFA-pelisarja omistaa vielä oikeudet lukemattomiin sarjoihin. Konamiin jalkapallopelisarjan oikeudet ovat vaillinaiset. Minkä PES 2016 klumeluurissa jää jälkeen, se voittaa kuitenkin pelattavuudessa.

PES 2016:sta pelattavuus hipoo täydellisyyttä satojen ja taas satojen otteluiden jälkeenkin. Toki PES-sarjaa vuosikymmeniä (pelisarja täytti tänä vuonna 25 vuotta!) pelannut oppii nopeasti koneen metkut, ja yksinpelistä saattaa tulla automaattista puurtamista etenkin heikompia joukkueita vastaan. PES 2106 -pelissä tekoälyn ohjastamilla joukkueilla on kuitenkin selvät erot kentällä, ja jotkut jengit pelaavat lyhytsyöttöpeliä, kun taas toiset nakkaavat pitkää kohti vastustajan maalia.

Tähänkin ”ongelmaan” on kuitenkin yllättävän helppo ratkaisu. Jos pelaaja tahkoaa esimerkiksi Master League -sarjaa, kannattaa alkuvalikoista käydä napsauttamassa päälle free formation -valinta kaikille tekoälyn ohjastamille joukkueille. Tämän jälkeen ne liikkuvat täysin uudella tavalla, ja tekoälyn pelaajien valinnat ovat arvaamattomampia. Yksikään ottelu ei ole samanlainen. Myös pelinopeutta kannattaa valikoista pudottaa pykälällä, jolloin pelitempo on vielä hivenen realistisempi.

Kun vielä pelin riisutun version saa tällä hetkellä itselleen maksutta PlayStation 4 -konsolille, kannattaa jokaisen futisfanin ainakin testata sitä. Yksinpelinäkin se on silkkaa rautaa, mutta moninpelinä se vie mukanaan tunneiksi ja tunneiksi.

PES 2016, tämä oli avoin rakkauskirje sinulle. Olet täydellinen.

Lisää luettavaa