Mielipide: The Elder Scrolls Onlinen kuukausimaksu saattaa tappaa koko pelin

18.02.2014

The Elder Scrolls Online on eräs tämän vuoden odotetuimpia tapauksia roolipelirintamalla. ZeniMax Onlinen työstämä ja Bethesdan julkaisema peli ilmestyy huhtikuussa pc:lle, Macille, Xbox Onelle sekä PS4:lle.

Elokuussa pelin kerrottiin olevan kuukausimaksullinen. Tuttuun MMO-tapaan pelin ensimmäiset 30 päivää ovat maksuttomia, jonka jälkeen pelaajan on maksettava pelin pelaamisesta noin 13 euroa kuussa.

Pc- ja Mac-pelaajat ovat toki tähän tottuneet, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten Xbox One- ja PS4 -pelaajat reagoivat maksullisuuteen. Konsolimaailmassa ei ole kuukausimaksuihin totuttu. Olen itse ollut aina konsolipelaaja, ja ajatus kuukausimaksusta konsoleilla tuntuu vieraalta. The Elder Scrolls Online on monille pelaajille ensikosketus kuukausimaksullisen konsolipelaamisen maailmaan.

Ovatko konsolipelaajat sitten valmiita maksamaan kuukausimaksua The Elder Scrolls Onlinesta? Aika näyttää. Lienee selvää, että peli muuttuu jossain vaiheessa free to play -malliseksi. Milloin tämä tapahtuu riippuu täysin siitä, kuinka hyvin konsolipelaajat ottavat kuukausimaksun vastaan. Mikäli pelaajia ei ensimmäiset kuukausien aikana tule tarpeeksi, maksullisuus muuttuu nopeasti ilmaispelaamiseksi. Miten tämä sitten vaikuttaa pelin sisältöön?

ZeniMax Onlinen on onnistuttava julkaisuhetkellä täydellisesti, jotta konsolipelaajat kuukausimaksuihin suostuvat. Mikäli pelimaailmat ja severit tökkivät ja julkaisussa on edes pienoisia ongelmia, monet putoavat kelkasta heti kättelyssä. Konsolipelaajat ovat tottuneet siihen, että he vain ottavat ohjaimen käteensä ja lähtevät seikkailemaan.

Toisaalta GTA Onlinen menestys osoittaa, että suuremmatkin ongelmat julkaisuhetkellä annetaan anteeksi, mikäli peliseuraa riittää. ZeniMax Onlinen Matt Firor on lupaillut The Elder Scrolls Onlineen uutta lisäsisältöä noin viiden viikon välein. Millaista lisäsisältö tulee olemaan on vielä hämärän peitossa.

Riittääkö se, vai onko edessämme eräs suurimpia pettymyksiä konsoleiden roolipelirintamalla koskaan?

Jarkko Fräntilä

Lisää luettavaa