Mielipide: Roolipelien ystäville tarjolla todellista herkkua tällä viikolla kahden odotetun uutuuspelin muodossa

27.06.2016

Roolipelit ovat genre, jota jotkut eivät voi sietää, kun taas toiset eivät saa siitä tarpeekseen. Meikäläinen kuuluu jälkimmäiseen porukkaan.

Kävin kotikaupungissani Helsingissä tänään useamman peliliikkeen läpi joko paikan päällä tai puhelimitse. Me pääkaupunkiseutulaiset olemme siitä onnekkaita ihmisiä, että täällä pelejä myyviä liikkeitä suorastaan kuhisee. Jo ydinkeskustasta löytyy useampi peleihin erikoistunut liike.

Yritin löytää käsiini Odin Sphere: Leifthrasiria, joka julkaistiin suomalaisille huonona päivänä juhannusaattona viime perjantaina. Käytännössä pelin piti olla saatavilla tänään maanantaina, mutta osasta liikkeitä pelin kaikki saadut kappaleet oli ennakkovarattu, kun taas joihinkin paikkoihin peliä ei ollut jostain syystä saatu vielä ollenkaan.

Kyseessä on alun perin Playstation 2:n ilmeisesti erinomaisesti remasteroitu peli, jonka keskiarvo on Metacriticissä kova 88. Alla Yhdysvaltojen IGN:n videoarvostelu, joka palkitsi peliä 95 pisteellä.

Odin Sphereä etsiessäni huomasin erään liikkeen hyllyillä vasta saapuneen Star Ocean: Integrity and Faithlessnessin rajoitetun erän painoksia. Mukaan en kuitenkaan tätäkään peliä saanut napattua, sillä ilmestymispäivä on vasta heinäkuun ensimmäisenä päivänä eli perjantaina.

Myös tämä roolipeli vaikuttaa todella kiinnostavalta tapaukselta, joskaan siitä ei vielä ole juuri muita kuin ristiriitaisia japanilaisarvosteluita ulkona. Vaikea siis on sanoa, kumpaan näistä kannattaa pennosensa ensin laittaa!

Lisää luettavaa