Mielipide: Rakastin Yakuza 0:aa – tätä mieltä olen juuri julkaistusta, poikkeuksellisen edullisesta Yakuza Kiwamista

Yakuza 0 oli mahtava – entä vasta ilmestynyt Yakuza Kiwami?

14.09.2017

Kun Yakuza 0 julkaistiin alkuvuonna, olin aivan myyty. En ollut koskaan päässyt pelaamaan Segan Yakuza-sarjaa, koska se oli aina ollut Playstationin yksinoikeuspeli, kun minä olin alun perin vielä visusti Segan ja sen jälkeen luontevasti Xboxin kelkassa. Tänä päivänä kotoa löytyy sekä Xbox One että PS4, joista jälkimmäisen ostaminen ei alun perin ollut itsestäänselvyys – Sega aikanaan hävisi konsolisodassa Playstationille, joten arvilla kesti umpeutua.

Segan tuki PS4:lle on sittemmin ollut huikeaa muun muassa Persona 5:n, Yakuza 0:n ja tulevan Shenmue III:n tiimoilta. Yakuza 0:aan ihastuin todella ja vietin pelin parissa reilut 100 tuntia. Peli yksinkertaisesti oli uskomaton yhdistelmä cooleja videopätkiä, jännittäviä juonenkäänteitä, hauskoja minipelejä ja koomisia sivutehtäviä. Tänäkin päivänä tahtoisin muistaa peliä 10/10-arvosanalla.

Yakuza Kiwamista olin kuullut huonoa, joten vaikka tilasin pelin ennakkoon, ehti se lojua hyllyssä kiireiden vuoksi hyvän aikaa. Pari päivää sitten viimein korkkasin pelin, enkä ole kyllä toistaiseksi pettynyt. Yakuza 0:ssa alkanut äärimmäisen jännittävä tarina jatkuu Yakuza Kiwamissa (alkuperäinen ensimmäinen Yakuza-peli) yhtä jännittävänä kuin aina ennenkin. Tämä on harvoja pelejä, joissa innostun aina, kun pääsen laskemaan ohjaimen alas ja katsomaan välivideoita – sen verran tiukkaa tavaraa ne ovat.

Paljolti peli näyttää ja tuntuu samalta kuin Yakuza 0, ja jopa kaupunki on pitkälti samanlainen useine samoine paikkoineen. Näkemäni muutokset ovat kuitenkin toistaiseksi olleet todella mielenkiintoisia, ja esimerkiksi karaokessa on kiva päästä laulamaan välillä eri biisejä.

Suosittelen Kiwamia kaikille niille, jotka rakastuivat itseni tavoin Yakuza 0:aan. Peli kustantaa kaupassa vain noin 30 euroa, joten kallista hupia se ei ole laatuunsa nähden. Ilmeisesti peli on huomattavasti edeltäjäänsä lyhyempi, mutta ainakin kaikenlaista sivutehtävää näyttäisi riittävän jälleen kymmeniksi tunneiksi.

Lisää luettavaa