Mielipide: Pelien virallisen julkaisupäivän odottelu on kuin joulupukin saapumista jännittäisi

Uncharted 4: A Thief’s End -peli on löytänyt jo tiensä joidenkin onnekkaiden pelihyllyyn, vaikka se ilmestyy kauppoihin vasta toukokuun 10. päivä. Jotkut olivat ilmeisesti varastaneet uunituoreita Uncharted 4 -pelejä suoraan kuormasta, ja kopioita on eksynyt verkkokauppoihin myyntiin tätä kautta.

Vai ovatko pelin epähuomiossa jo nyt itselleen saaneet onnekkaita? Pelien julkaisupäivät ovat aina olleet minulle joulupukin vierailuun verrattavia hetkiä. Itse olen odotellut pelien virallisia julkaisupäiviä GTA: San Andreas -pelistä lähtien. Muistan sen tunteen, kun pelikaupan ovet avautuivat, sain San Andreaksen fyysisen kopion käteeni ja pääsin pelaamaan sitä kotiini.

Fallout 4 -pelin pääsin hakemaan itselleni vasta päivä sen julkaisun jälkeen. En lukenut siitä mitään ennakkojuttuja, sillä halusin pelikokemukseni olevan neitseellinen. Pelasin peliä, ja vertailimme pelikokemusta ystävieni kanssa – totta kai niin, ettei kukaan kertonut mitään spoilereita pelin juonesta.

Nykyään peleistä on saatavilla valtavat kasat tietoa jo kuukausia ennen pelin julkaisupäivää. Itse välttelen sellaisten pelien ennakkojuttuja, jotka tiedän hankkivani. No Man’s Skyn tulen ostamaan heti, kun se markkinoille saapuu. Haluan pelikokemukseni olevan neitseellinen niin, että kaikki mitä pelissä vastaan tulee, tulee minulle yllätyksenä. Siksipä olenkin määrätietoisesti vältellyt katsomasta siihen liittyviä ennakkovideoita tai -hehkutuksia.

Oikeastaan minun käy sääliksi niitä, jotka ovat itselleen jo Uncharted 4 -pelin saaneet. Kenen kanssa he muka vertailevat pelikokemustaan? Kenen kanssa he keskustelevat siitä ja siitä loppupomosta?

Yksinpelitkin ovat sosiaalisia kokemuksia.

Jarkko Fräntilä