Mielipide: Pelien ennakkotilaamisessa on paljon typerää – tässä 4 asiaa

16.10.2016

Monet pelifirmat ovat alkaneet antamaan erilaisia ennakkotilaajan etuja pelaajille, jotka ovat valmiita sitoutumaan pelin hankkimiseen jo etukäteen. Koko konseptissa on kuitenkin useita todella hölmöjä puolia. Alla 4 Tilt-toimittajan keksimää typeryyttä ennakkotilaamisessa.

  1. Et pääse näkemään arvosteluja ennakkoon. Voiko tätä tämän selvemmin sanoa? Kun ostat pelin ennakkoon, ostat sian säkissä. Pelien ostaminen on todella riskaabelia puuhaa, koska teoriassa et voi tietää pelistä juuri mitään varmaa ennen kuin se ilmestyy. Pelin kesto, laatu, bugisuus ja muut tuiki tärkeät asiat ovat ennakkotilatessa hämärän peitossa. Pelifirmoille tosin tietystikin on suuri etu, että jotkut ovat valmiita luottamaan peleihin jo ennen niiden julkaisua…
  2. Peli saattaa myöhästyä. Nykypäivänä ei ole mitenkään harvinaista, että pelejä lykkäillään kuukausitolkulla myöhemmäksi. Tuollaisessa tilanteessa saattaa hippasen harmittaa, että rahat ovat lähteneet tililtä jo aikapäiviä ennen kuin peli ilmestyy. Youtube-persoona PewDiePie kertoi vastikään videossaan, kuinka oli tilannut The Last Guardian -pelin ennakkoon jo vuonna 2010, ja pelin julkaisu on tapahtumassa vasta tänä vuonna. Tänä odotteluaikana ennakkotilausta järjestänyt pelikauppa oli jo ehtinyt sulkea ovensa.
  3. Peliä ei välttämättä edes saa julkaisupäiväksi. Ainakin Suomessa on toisinaan käynyt ennakkotilausten kanssa niin, että tavarantoimittajat eivät olekaan toimittaneet pelejä ajoissa ennakkotilauksesta huolimatta. Tämä puolestaan on tarkoittanut sitä, että pääset ensiksi sadattelemaan päiväpostista puuttuvaa peliä ja saatat sen jälkeen nähdä marketissa odottamasi nimikkeet hyllyissä kiiltelemässä uutuuttaan… Kannattiko?
  4. Ennakkotilaaja ei saa peliään ennakkoon. Samaa kategoriaa kolmoskohdan kanssa, paitsi että tässä on nyt suuremmasta tilanteesta kyse. Minkä kumman takia pelintekijät eivät voisi toimittaa ennakkotilauksia esimerkiksi päivää tai paria aiemmin niille, jotka ovat valmiit ostamaan pelit sokkona? Käsittämätön juttu, kun oikein asiaa miettii. Eikö ennakkotilauksessa ole muuta ennakkoa kuin se, että maksaa pelistä ennen kuin saa sen? Jippii!

Lisää luettavaa