Mielipide: Onko tämän viikon Suomen myydyin peli merkki peliteollisuuden aallonpohjasta – Vai tervetullut osoitus pelikulttuurin muutoksesta?

Farming Simulator 2015: Oikea peli oikeille pelaajille vai osoitus peliteollisuuden muutoksesta?

Kotimainen pelialan kattojärjestö Figma räjytti tällä viikolla todellisen pommin. Sen listauksen mukaan maanviljelysimulaattori Farming Simulator 2015 oli viikon myydyin peli Suomessa.

Farming Simulator -pelit on aina otettu hardcore-pelaajien keskuudessa vihamielisesti vastaan. Monille ne ovat osoitus siitä, miten pelejä ei oteta enää vakavasti. Totuushan on täysin toinen. Pelaajan pitää olla todellainen pelifani, jotta hän jaksaa istua virtuaalitraktorin kuskin pallilla ja viljellä maata. Farming Simulatorit ovat todellisia pelaajien pelejä.

Farming Simulator lyö myös tervetullutta kiilaa urheilupelien ylivallalle. Älkää ottako tätä väärin. Rakastan urheilupelejä, ja kaikki vapaa-aikani menee NHL:n, FIFA:n sekä NBA 2K:n parissa. Silti vaihtelu on aina hyvästä.

Odatan sitä hetkeä, kun virallisiin pelien myyntilistauksiin otetaan mukaan mobiilipelit. Silloin listaukset muuttuvat täysin, ja meidän hardcore-pelaajien keskuudessa vedellään herneitä nenään niin, ettei tukehtumiskuolemilta voida välttyä.

Mobiilipeleillä on vielä stigma, etteivät ne ole oikeita pelejä. Itsekään en osaa suhtautua niihin ”oikeina” peleinä. Tiedän, että pitäisi.

Se, ettei pelaajan pidä opetella kymmeniä näppäinkomentoja ennen pelaamisen aloittamista ei tarkoita sitä, etteikö peli voisi viihdyttää. Ja se niiden perimmäinen tarkoitus on.

Jarkko Fräntilä