Mielipide: Legendaarinen C64-peli vuodelta 1988 on todellinen roolipeliklassikko – ja sen on aika saada ansaitsemaansa hehkutusta osakseen

Origin Systemsin vuonna 1988 julkaisema Times of Lore on todellinen roolipliklassikko.

Tätä nykyä Star Citizen -peliä työstävä Chris Roberts muistetaan parhaiten kenties Wing Commander -avaruussimulaattorista ja vuonna 2003 ilmestyneestä Freelancer-cyberpunk-pelistä. Times of Lore on kuitekin todellinen klassikoiden klassikko, joka houkutteli tämän toimittajan roolipelien maailmaan oikein kunnolla.

Times of Loren maailma oli hämmästyttävän avoin tuohon aikaan. Mikä uskomattominta, pelissä ei ollut lainkaan latausaikoja. Nykyään sen maailma tuntuu melko pieneltä, mutta tuohon aikaan sen 13 000 ruutua sisältävä maailma oli jättimäinen.

Kaikkialta sen maailmasta löytyi jotain uutta ja yllättävää. Muistan yhä innostuksen, kun sain haltuuni heitettävän, takaisin palaavan kirveen. Lohikäärmeen metsästys oli seikkalu, jollaista ei ollut ennen nähty.

Peli ilmestyi kaikille tuolloin markkinoilla olleille suurille tietokoneille, mutta etenkin C64-versio on todellinen legenda: sen spritegrafiikka oli nimittin jotain ennen näkemättömän kaunista.

Mikä mielettömintä, Times of Lore on yhä tänä päivänäkin toimiva kokonaisuus. Tuossa suhteessa se onkin verrattavissa ensimmäisiin Zelda-peleihin, jotka ovat kestäneet aikaa hämmästyttävän hyvin.

Katso videokuvaa pelistä alta.