MGS V teki julkaisupäivänään uskomattoman myyntituloksen – Tuplasti enemmän kuin tuorein Avengers-leffa!

Metal Gear Solid V tuotti ensimmäisenä päivänä 179 miljoonaa dollaria.

Videopelit ovat kasvaneet suureksi viihdeteollisuuden alaksi, mutta suurimmillaan sen tulokset jaksavat yhä yllättää yleisön. Nyt VentureBeat on uutisoinut Adobe Digital Indexin raportista, joka paljastaa Metal Gear Solid V: The Phantom Painin tuoton ensimmäisenä myyntipäivänä.

MGS V tuotti julkaisupäivänään 1. syyskuuta tolkuttomat 179 miljoonaa dollaria. Jotta luvulle saataisiin jotain viitekehystä, esimerkiksi keväällä ensi-iltansa saanut Avengers: Age of Ultron toi avajaispäivänä lipputuloja 84 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Koska Avengers on vuoden kolmanneksi menestynein elokuvajulkaisu, on selvää, että MGS V lyö laudalta valtaosan elokuvien ensi-illoista.

Vielä vaikuttavammaksi tulos muuttuu, kun sen suhteuttaa budjettiin. Siinä missä vaikkapa juuri Avengersin tuotanto kustansi 250 miljoonaa, ei MGS V maksanut Konamille kuin noin 80 miljoonaa. Se siis tuotti oman budjettinsa yli kaksinkertaisesti takaisin jo ensimmäisenä päivänä.

The Phantom Painin myyntitulos alleviivaa sitä, kuinka järjetöntä Konamin on luopua AAA-pelien tuotannoista, mutta toistaiseksi japanilaisyhtiö ei ole ilmoittanut muuttaneensa mieltään.

Lisää luettavaa