Metro Exoduksen parissa työskennellyt animaattori kuoli sotatoimissa Venäjää vastaan, työtoveri kertoo

RIP.

05.10.2022

Venäjän hyökkäyssota on vaatinut uuden uhrin peliteollisuuden parista. Nykyään suomalaiselle Remedylle työskentelevä Leonid Stepanov kertoi Twitter-tilillään, että hänen entinen työtoverinsa Andrii Korzinkin on kuollut Ukrainan sodassa. Korzinkin oli mukana esimerkiksi 4A Gamesin Metro Exodus -hittipelin tekijätiimissä.

”Andrii ’Nizrok’ Korzinkin kuoli taistelutehtävässä kamppaillessaan Ukrainan itsenäisyyden, itsemääräämisoikeuden ja alueellisen koskemattomuuden puolesta. Hän oli lahjakas animoija, mahtava tyyppi ja todellinen sankari. Lepää rauhassa, ystävä. Kaipaamme sinua”, Korzinkin kirjoittaa. Lue alkuperäinen viesti alempaa.

Stepanov kertoo PC Gamerille kuulleensa ystävänsä poismenosta Korzinkinin ja Stepanovin yhteisen ystävän Linkedin-viestistä. Myöhemmin toinen tuttava viestitti olleensa Korzinkinin hautajaisissa. Nyttemmin muutkin 4A Gamesin entiset ja nykyiset työntekijät ovat julkaisseet päivityksiä aiheesta.

”Minulla ei ole sanoja tämän menetyksen kuvailemiseen. Hän oli sellainen ammattilainen kuin itsekin olen aina tahtonut olla. Lepää rauhassa, ystäväni”, Metro Exoduksen toinen koodaaja Serhii Krystiev kirjoittaa.

Lisää luettavaa