Merkittävä työntekijä VR-firma Oculuksesta pidätettiin – epäillään aiotusta sekaantumisesta alaikäiseen

Muistetaan kuitenkin, että epäily ja tuomittu ovat kaksi eri asiaa. Silti hieman heikolta näyttää yhdelle Oculuksen johtohenkilöistä.

Poliisi järjesti peiteoperaation Washingtonin osavaltion kaupungissa Tukwilassa, ja kiinni jäi yksi Oculus VR:n johtohenkilöistä nimeltä Dov Katz. Katz pidätettiin ”kaupallisesta alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä”. Mies pidätettiin jo 21. päivä, mutta ilmeisesti uutinen julkaistiin vastikään.

Geekwiren käsiinsä saamien syytösasiakirjojen perusteella Katzin puhelimesta oli lähetetty raskauttavia tekstiviestejä peitetehtävissä olleen poliisin puhelimeen.

Katz uskoi aluksi prostituoitua, kun tämä kertoi olevansa 18. Myöhemmin lähetetyissä viesteissä tyttönä esiintyvä poliisi kysyi, olisiko Katz valmis olemaan nuoremman kanssa, ja hän vastasi kyllä. Alla raaka suomennos keskustelusta:

Katz: kuinka vanha siis oletkaan?

Poliisi: 19, sä?

Katz: 30

Poliisi: K, käyvätkö nuoremmat tytöt?

Katz: Kyllä. Enemmän energiaa ja jaksavat paremmin.

Poliisi: Voinko kertoa totuuden? En ole ennen tehnyt tällaista ja olen vähän nuorempi kuin mainoksessani sanotaan mutta lupaan ettet pety.

Katz: Kuinka paljon nuorempi?

Poliisi: 15 … Lähetän sinulle kuvani.

Poliisi: Ethän kerro kenellekään, ethän?

Katz: Käy

Kun Katz pidätettiin, kertoi hän poliisille tulleensa paikalle ”pelastamaan hänet ja soittamaan poliisit paikalle”. Poliisitutkijat kertoivat hänelle, että hänen olisi pitänyt soittaa heille ensin. Varmuutta miehen syyllisyydestä rikokseen ei siis kuitenkaan toistaiseksi ole.

Tekstiviesteistä löytyy myös kohtia, jossa Katz kertoo hankkineensa kondomeja ja muun muassa tiedon siitä, suostuisiko tyttö suojaamattomaan seksiin.

Katz jäi poliisin haaviin vastattuaan poliisin hämäysmielessä julkaistuun seksimyynti-ilmoitukseen.

Lisää luettavaa