Sikamainen pelikehittäjä rahastaa pelaajien hyväuskoisuudella – ”Minecraft 2” nousi Applen sovelluskaupan myydyimpien listalle

Pelimaailmassa tehdään toki paljon rahaa kopioilla ja huijauksilla, mutta harvinaisempaa on, että totaalisilla vedätyksillä tavoiteltaisiin myyntilistojen kärkisijoja. Siksi onkin yllättävää, että Minecraft: Pocket Edition 2 -nimellä esiintyvä peli kohosi Kotakun mukaan Applen App Storen myyntilistan neljännelle sijalle toissailtana.

Mitään Minecraftin taskuversion jatko-osaa ei tietysti ole olemassakaan, vaan Eurogamerin mukaan kyseessä on itseasiassa ylhäältä päin kuvattu swipe-peli, jossa Mortal Kombat -sarjan Scorpionilta näyttävä sankari taistelee eri puolilta ryntääviä zombeja vastaan. Tätä ei kuitenkaan saa tietää, ennen kuin on jo ladannut pelin.

Kaikkein pahinta koko vedätyksessä on tietenkin se, että Minecraftina mainostettu peli kustantaa 7 dollaria, eli 6,44€. Tämän kammotuksen tekijä on siis netonnut luomuksellaan kiitettävästi, sillä Applen sovelluskaupan kärkikastiin päästäkseen on myytävä melkoinen kappalemäärä pelejä.

Minecraft: Pocket Edition 2 on nyt tiettävästi poistettu myynnistä, mitä lienee jouduttanut se, että tapaus tuli Minecraftin kehittäneen Mojang-studion tietoisuuteen. Valitettavasti monet sovelluskaupat kuitenkin hyväksyvät myyntiin tällaiset itsestäänselvät huijaukset, joiden ainoa tarkoitus on rahastaa pelaajien hyväuskoisuudella. Samaisella tekijällä oli tiettävästi myynnissä myös Five Nights At Freddy’s ja Mortal Kombat -pelien nimillä esiintyviä vedätyssovelluksia.

Lisää luettavaa