Maksa pelintekijöille matkat väkivaltaisten mellakoiden keskelle, saa peli vastineeksi

Riot on monella tapaa vallankumouksellinen peli. Sen idea on yksinkertainen: pelaaja ottaa osaa mellakoihin joko mellakoitsijoiden tai valtaapitävien tahojen puolesta toimivien mellakkapoliisien riveissä. Pelissä ei ole voittajia tai häviäjiä, vaan pelintekijöiden tarkoituksena on herättää ihmiset ajattelemaan mellakoiden syitä ja yhteiskuntamme tämänhetkistä tilaa ottamatta kantaa siihen, kuka on oikeassa ja kuka väärässä.

Riotin tekijät ovat tällä hetkellä keränneet yli 30 000 dollaria Indiegogo-sivuilla järjestämänsä varainkeruun avulla. Varainkeruusta saaduilla rahoilla rahoitetaan itse pelin tekemisen ohella pelintekijöiden matkoja eri puolilla maailmaa järjestettäviin mellakoihin, missä pelintekijät haastattelevat mellakoiden eri osapuolia ja sitä kautta kehittävät peliään eteenpäin. Peliin rahaa sijoittavat saavat itselleen oman kopionsa, kun peli toivottavasti myöhemmin tänä vuonna ilmestyy.

Pelin pääsuunnittelijana toimii Valve-pelitalon ex-työntekijä Leonard Mechiari, joten mistään vitsistä ei ole kyse, vaan enemmänkin yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta pelien avulla.

Peli julkaistaan pc:lle, macille, Linuxille, iOS- ja Android-alustoille sekä OUYAlle.

Pelin Facebook-sivut löytyvät täältä.