Fiktionaalisessa mainoksessa esiintyneet paidattomat anime-uimarit saivat oman LBGT-kansalle suunnatun televisiosarjan fanien innoittamana

Aiemmin tänä vuonna Kyoto Animation -niminen animestudio teki 30 sekunnin mainospätkän Swimming Anime -televisiosarjalle. Jujuna mainoksessa oli se, ettei Swimming Anime -nimisestä sarjaa oikeasti ollut olemassa, vaan kyseessä oli vain Kyoto Animationin fiktionaalisen televisiosarjan traileri, jolla se mainosti studion olemassaoloa.

Kyoto Animation -studio on ennen ollut kuuluisa lähinnä heteromiehille suunnatuista sarjoistaan, joissa esiintyi söpöjä tyttöhahmoja. Swimming Anime -traileri nousi kuitenkin valtaisaan suosioon, ja esimerkiksi Tumblr-saitille tehtiin tolkuttomat määrät kunnianosoituksia sarjan hahmoille – sarjan, jota ei siis ollut olemassakaan.

Kyoto Animation tajusi kuitenkin iskeneensä kultasuoneen, ja nyt studio on tehnyt animesarjan uimaripoikien elämästä. Sarjan nimi on Free!, ja se kertoo uimaripoikien päätöksestä perustaa oma uimajoukkueensa. Kuten yleensä urheilusarjoihin kuuluu, heillä on tietenkin omat vihollisensa.

Sarjan hahmot on rakennettu samaan tapaan kuin poikabändeissä, eli jokaisella päähenkilöllä on omat tunnistettavat luonteenpiirteensä. Pääasiallisesti hahmot kuitenkin esiintyvät sarjassa ilman paitaa ja pikkuruisissa uimahousuissa poseeraten.

Sarja on rohkea etenkin siinä mielessä, että vaikka sen hahmoilla on tietenkin omat naisihailijansa (niin sarjassa kuin oikeassakin elämässä), he tunnustavat bromancea eli ”kaverillista rakkauttaan” sarjassa lukemattomia kertoja. Nähdäänpä sarjassa myös miesten välisiä suudelmia joko totuus vai tehtävä- tai tekohengityskohtauksissa.

Englanniksi tekstitettyä sarjaa pääset katselemaan täältä. Melkoista huttuahan sarja on, mutta ainakin pari jaksoa katsottuaan pitää nostaa hattua sarjan omaperäiselle ja länsimaalaisesta näkökulmasta katsottuna rohkealle asenteelle.

Sarjasta kertoi Kotaku.