Lue nyt tarkasti: 21 vuotta tekeillä ollut Sonic the Hedgehog -klooni julkaistiin juuri Commodore Amigalle

30.11.2015

Pelihistoriaa tarkasti tuntevat saattavat tietää, että ensimmäinen Sonic the Hedgehog -peli julkaistiin Sega Megadrivelle vuonna 1991. Kukaan, ei niin kukaan, ei kuitenkaan tiennyt, että pelistä on ollut kaiken tämän aikaa tekeillä kopio iänikuiselle Amiga Commodore -tietokoneelle.

Warp Software -nimisen yrityksen Keith Bugeja (kyllä, Bugeja!) aloitti ilmeisesti jo vuonna 1994 ohjelmoimaan omaa kopiotaan Segan sinisestä siilistä. Peli on erehdyttävän paljon samankaltainen kuin Sonicin ensimmäiset seikkailut, mutta on pelistä joitain asioita muutettukin tekijänoikeuksien kiertämiseksi.

Alta löydät häkellyttävän videon, jossa Blaze-nimen saanut peli pyörii Amiga 500:lla, joka puolestaan julkaistiin jo vuonna 1987. Pelistä itsestään on tällä hetkellä olemassa kaksi kenttää, joten varsinaisen valmis tämä ikuisuusprojekti ei ole vieläkään.

Pelistä lisätietoa ja latauslinkki löytyy täältä. Tiedosto on muotoa .adf eli kyseessä on Amiga-tiedosto (Amiga Disk File), joka pyörii myös emulaattoreissa.

Lisää luettavaa