Loistava suomalaistuotos PS4-julkaisupelien arvosanojen ykkönen: ”Kaunis, nopeatempoinen, teknisesti loistava”

17.11.2013

Suomalaisen Housemarque-studion tekemä, sivusta kuvattu avaruusräiskintä Resogun on saanut loistavia arvosanoja ympäri maapallon. Arvioiden arvosanat yhteen keräävän Metacritic-sivuston listalla se on tällä hetkellä PS4-julkaisupelien listalla ykkösenä, kun mukaan lasketaan niin kriitikoiden kuin sivuston käyttäjienkin antamat arvosanat.

Kriitikoiden Resogunille antamien arvosanojen keskiarvo on tällä hetkellä 82 sadasta mahdollisesta. Kriitikoiden listalla sen edellä ovat Battlefield 4 (87/100), NBA 2K14-korispeli (85/100) sekä EA:n loistava kaahailupeli Need For Speed: Rivals (84/100).  Sivuston käyttäjien arvosanoissa Resogun on kuitenkin ykkönen 85 pisteen keskiarvolla, mikä tekee siitä PS4-julkaisupelien ykkösen yhteenlasketuissa keskiarvoissa. Julkaisupeleistä Assassin’s Creed IV: Black Flag on käyttäjien keskiarvoissa kakkosena, ja kolmosena on Killzone: Shadows Fall.

Liki kaikissa arvioissa on kehuttu Resogunin hektistä toimintaa, uskomattoman kaunista ulkonäköä ja Housemarquen teknistä osaamista. Peli tuo vanhemmalle pelaajapolvelle mieleen tutut, välillä todella vaikeiksi yltyvät shoot’em up-pelit. Se tekee kuitenkin todellisen kulttuuriteon siinä, että se esittelee pienen piirin huvina tunnetun peligenren laajemmalle pelaajayhteisölle.

Alta löydät Resogunin uusimman videon. Video ei kuitenkaan tee pelille oikeutta, ja kannattaa kokeilla peliä heti kun siihen on mahdollisuus – et tule pettymään!

YouTube video

Lisää luettavaa