Listaykkönen faneilleen: ”Boikotoikaa vähän lisää, nörtit”

Viime vuonna Xbox 360:lle ilmestynyt loistava Fez naitti yhteen pulmapeliä ja tasoloikkaa tavalla, jollaista on harvoin nähty. Pelin suunnittelija Phil Fish teki Feziä viiden vuoden ajan, ja miehen urakka on dokumentoitu hienosti esimerkiksi Indie Game: The Movie -elokuvassa.

Xbox 360:lle julkaistu Fez oli myyntimenestys. Sen pc-version ennakkokoodi tökkii kuitenkin pahasti, eikä Fish ole jaksanut vaihtaa edes ruudulla näkyviä komentonäppäimiä pc-yhteensopiviksi, vaan ne esitetään yhä kuin kyseessä olisi Xbox 360 -peli.

Steamin foorumeilla jotkut kritisoivat pelin heikkoa käännöstyötä, johon Fish vastasi omalaatuiseen tyyliinsä haistattelemalla koko porukalle: ”Peli on Steamin listaykkösenä eikä se ole vielä edes ilmestynyt. Boikotoikaa vähän lisää, nörtit.” Homma lähti tietenkin lapasista, ja tällä hetkellä kommenttiosastolla mennään sivulla 55, ja kommentteja on tullut tähän mennessä 817 kappaletta.

Fish suhtautui tähän tietenkin aikuisella ja kypsällä tavalla editoiden alkuperäistä viestiään ja lisäämällä suolaa kritisoijien haavoihin: ”Myyntiluvut ovat sen verran valtavat, että meidän pitää ottaa taulukkolaskentaohjelma avuksi jotta pysymme kärryillä rahamääristä.”

Asiasta kertoi Gamesreviews.

Steam-käyttäjien raivoa pääset seuraamaan täältä.