Lauri Markkanen -hype kasvaa myös USA:ssa – pääsimme testaamaan miehen kykyjä NBA 2K18-pelissä

NBA 2K18 ilmestyy pian.

Lauri Markkanen -hype kasvaa Suomessa – ja vähitellen myös USA:ssa. Esimerkiksi Bballbreakdown-sivusto teki Lauri Markkasesta EM-kisojen aikaan videon, jolla esitteli Laurin otteita EM-kisoissa Susijengin paidassa (videon löydät ennakkotestin lopusta). Samalla videolla pohdittiin, miten Lauri sopii Chicago Bullsin valmentajan Fred Hojdbergin suunnitelmiin NBA-debyyttikaudellaan.

Pääsin testaamaan NBA 2K18 -peliä sen ennakkotilaisuudessa Lontoossa. Luonnollisesti pelasin parin tunnin testisessiot Lauri Markkasen edustamalla Chicago Bullsilla nähdäkseni, miten peli mallintaa hänen taitonsa virtuaalimaailmaan.

Ensimmäisenä silmään pistää virtuaali-Laurin hämmästyttävän aito mallinnus. Tämä ei ole ihme: 2K-studio julkaisi Facebookissa kuukausi takaperin videon, jossa esitteli tulevan kauden rookie-pelaajien mallinnusta. Kukapa muukaan videolla esiintyi heti toisena kuin Lauri Markkanen heti Los Angeles Lakersin Lonzo Ballin jälkeen. Markkasen laiha olemus on mallinnettu peliin juuri eikä melkein. Myös käkkärätukka on toki just eikä melkein!

Laihaan olemukseen liittyy myös Markkasen oletettu heikkous tulevalla kaudella. Hänen puolustamista ja pehmeyttä on pidetty miehen suurimpana ongelmana siirrossa NBA-parketeille. Siinä missä NBA 2K18 arvostaa kykypisteiden perusteilla Markkasen kolmosheittokyvyt jopa hämmästyttävän korkealle ja yli 80 kykypisteen arvoisiksi (pelaajien keskiarvopisteet kolmosten suhteen ovat noin 70 pisteen tasolla), on Markkasesta tehty lähinnä märkä rätti fyysisen pelin suhteen. Puolustuspisteet Markkasella olivat alle 40:n ja pulustuskyvyt liki yhtä surkeat kuin Carmelo Anthonylla, mikä tuntuu lähinnä pottuilulta.

Kolmoset upposivat Markkasella kivasti, mutta puolustuksessa olin vaikeuksissa hahmon hienoisen kömpelyyden takia. Mikäli Markkasen pelit jatkuvat NBA:ssa samaan tapaan kuin EM-kisoissa, miehen attribuutteja parannetaan kauden aikana kuitenkin varmasti.

NBA 2K18 ilmestyy tiistaina 19. päivä PS4:lle, Xbox Onelle, Nintedo Switchille sekä pc:lle.