Lastenpsykologi vetänyt jazztupakkaa vai muuten vain tietämätön? ”Koneet menevät pelien veritulvan vuoksi rikki”

18.11.2013

Nurmijärven uutisissa oli viime perjantaina artikkeli, jossa lastenpsykologi kertoi omituisia faktoja tietokonepelien vaaroista. ”Pieni lapsi, joka on ollut tekemisissä tällaisen pelin kanssa, ei edes uskalla kertoa siitä vanhemmilleen. Hän on usein vanhempien koneella ja pelkää koneen menneen veritulvan vuoksi rikki”, psykologi kertoo artikkelissa Call of Duty -peleistä.

Psykologi nostaa esiin kirjoituksessaan myös Counter-Strike-pelit, jotka psykiatrin mukaan ”sisältävät olemassa olevien koulujen ja muiden julkisten tilojen pohjapiirroksia sekä ehdotelmia siitä, mitä esimerkiksi vahtimestarille tehdään.” Lisäksi psykologi nostaa erityisesti esiin K18-pelit, joissa, joissa ”voidaan tehdä avustettu itsemurha.”

Artikkelissa puhutaan välillä myös ihan kohtalaisen viisaita sanoja, joissa varoitellaan esimerkiksi liiallisen pelaamisen haittavaikutuksista. Faktuaalinen asiasta puhuminen tippuu valitettavasti kokonaan psykologin täysin uskomattomien väitteiden ristituleen.

Tilt on ennenkin käsitellyt tietämättömyyden aiheuttamia ongelmia konsolipelaamiselle esimerkiksi tässä, tässä ja tässä kolumnissa. Haluamme ehdottomasti painottaa, ettei Nurmijärven uutisten jutun kirjoittajalle kannata lähettää vihaista palautetta, vaan järkevä keskustelu on paikallaan. Tietämättömiä ei pidä rangaista heidän harhakäsityksistään vaan opettaa heille, mistä pelaamisessa oikeasti on kyse.

Lisää luettavaa