Kumpi on kovempi e-urheilussa, Suomi vai Ruotsi? Asia selvitetään maaottelun avulla

Suomi ja Ruotsi ottavat pian urheilurintamalla yhteen myös tietokonepelien puolella.

11.08.2022

Suomen ja Ruotsin maajoukkueet ovat kohdanneet vuosittain yleisurheilukilpailuissa jo 1920-luvulta saakka. Nyt näiden perinteikkäiden kisojen jatkoksi puuhataan Suomi–Ruotsi-maaottelua myös e-urheilussa. Asiasta kerrotaan Suomen Urheiluliiton ja Suomen elektronisen urheilun liiton yhteisessä tiedotteessa.

”Olen äärimmäisen iloinen ja ylpeä, että saamme usean vuoden hyvän yhteistyön jälkeen myös näin konkreettisen yhteisen aloitteen e-urheilun kanssa eteenpäin. Elektroninen urheilu on voimakkaassa nousussa niin harrastamisen kuin laadukkaan tapahtumatuotannonkin suhteen, mikä näkyy myös lajin valtavassa kaupallisessa potentiaalissa”, sanoo Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani. ”E-urheilun avulla pystymme tavoittamaan aivan uusia yleisöjä, jotka eivät aikaisemmin ole kokeneet yleisurheilua omana urheilumuotonaan harrastaa tai seurata.”

”Tiedämme, että monien lajien Suomen parhaat urheilijat ovat intohimoisia pelaajia ja he käyttävät e-urheilun lajeja hyvinvointinsa ja palautumisensa välineenä oman päälajinsa ohella. Lisäksi monet Suomen menestyneimmät e-urheilijat ovat eri urheilulajien lahjakkaita urheilijoita. Haluamme monimuotoistaa sen, miten ymmärrämme pelaamisen merkityksen ja roolin meidän kaikkien elämässä sekä normalisoida e-urheilun osaksi yhteiskuntamme normeja”, kommentoi puolestaan SEUL:n varapuheenjohtaja Otto Takala.

Yleisurheilun ja e-urheilun Ruotsi-ottelut otellaan Olympiastadionilla 2024. Siitä ei löydy vielä tietoa, mitkä ovat ne pelit, joita kisoissa pelataan. Hauska idea kyllä, ja varmasti tuo kotimaiselle E-urheilulle lisää näkyvyyttä!

Lisää luettavaa