Kriitikot ovat puhuneet – Huomenna ilmestyvä PS4:n yksinoikeuspeli näyttäisi olevan todellinen helmi

Bloodbornelle satelee kiittäviä arvioita.

PlayStation 4:n odotettu yksinoikeuspeli Bloodborne julkaistaan Yhdysvalloissa jo tänään, ja samalla kertaa ovat ilmestyneet myös pelin ensimmäiset arviot. Jo pikainen katsaus osoittaa, että nyt ollaan tekemisissä todella pidetyn pelin kanssa.

Metacriticiin on listattu jo 35 arvostelua, joissa kaikissa pelille annetaan kiittävä arvosana. Keskiarvo onkin erittäin korkea, peräti 93/100.

Bloodborne tarjoaa lukemattomia tunteja viihdettä, ja vielä synkemmällä sävyllä kuin Souls-sarja,” kirjoittaa esimerkiksi ruotsalaissivusto Level7:n kriitikko. ”Se vaatii ehkä hieman totuttelua, mutta lopulta tämä on yksi tähän mennessä parhaista PlayStation 4 -peleistä ja virstanpylväs action-genrelle.”

Koska Bloodbornea pidetään Hidetaka Miyazakin aiempien Dark Souls ja Demon’s Souls -pelien henkisenä perillisenä, on mielekästä vertailla uutukaisen keskiarvoa edeltäjiinsä. Alunperin vuonna 2009 ilmestyneen Demon’s Soulsin sekä ensimmäisen Dark Soulsin keskiarvo on 89, Dark Souls II:n puolestaan 91. Bloodborne näyttäisi siis tässä vaiheessa peittoavan edeltäjänsä.

On huomattavaa, että myös ensimmäiset pelaaja-arviot ovat positiivisia. Pelaajien keskiarvo pelille on 8,8, eli valtaosa myös peliä pelaamaan päässeistä on antanut sille kiittävän arvosanan. Muutamat pelaajat ovat valittaneet pitkistä latausajoista ja haasteen puutteesta, mutta nämä mielipiteet ovat hyvin marginaalisia.

Ylimalkaan Bloodbornesta näyttäisi muodostuvan yksi konsolinsa kehutuimmista peleistä. Toivottavasti menestys jatkuu.