Konsolisota jatkuu: Nyt vaaditaan takaisin Xbox Onen hyllytettyjä rajoituksia

10.07.2013

Xbox Onen julkistus nostatti mediassa ja pelaajien keskuudessa hirveän metelin pelien käyttörajoituksista. Erityisesti huomiota herättivät käytettyjen pelien myyntiä koskevat rajoitukset ja digitaalinen käyttöoikeuksien hallinta.

Xbox-pelaajat kirjoittivat ahkerasti palopuheita Microsoftin uusia säädöksiä vastaan samalla kun Sonyn johtajat myhäilivät hyviä myyntiodotuksia. Microsoft kuitenkin yllätti kaikki muuttamalla suunnitelmiaan rajoitusten suhteen, mikä sai monet hieman ymmälleen. Tämänhetkisen tiedon mukaan pelit toimivat tulevalla konsolilla aivan samoin kuin nykyisellä Xbox 360:llä.

Nyt Change.org -sivustolle on kuitenkin avattu adressi alkuperäisen Xbox Onen puolesta. Adressin perustaja David Fontenot kuvailee lupailtua Xbox Onea ”viihteen tulevaisuudeksi, jossa pelaajat voivat ostaa pelejä digitaalisesti, ja sitten vaihtaa, myydä tai jakaa digitaaliset lisenssit”.

Olipa asiasta mitä mieltä tahansa, on Fontenot siinä oikeassa, että Microsoftin lupailemaa viihteen vallankumousta ei tämän konsolin myötä tullakaan kokemaan. Adressi on tähän mennessä kerännyt vajaan 1600 allekirjoitusta.

Asiasta raportoi She-Attack.com.

Lisää luettavaa