Kirjailijakollega jyrähtää Witcher-sarjan luojasta: ”Hän on ylimielinen mulkku!”

Kaikki pelaajat eivät tiedä, että menestynyt Witcher-pelisarja perustuu Andrzej Sapkowskin kirjasarjaan.

Vastikään puolalainen Sapkowski harmitteli, että meni myymään oikeudet pelisarjaan suoraan ja kieltäytyi rojaltisopimuksesta. Tiltikin uutisoi asiasta. Lisäksi Sapkowski on ilmeisesti harmitellut tehneensä Witcheristä suositun, mutta kaikkia kiinnostavat nykyisin enemmän pelit kuin hänen kirjansa.

Metro 2033 -pelin takaa löytyvä kirjailija Dmitry Glukhovsky on nyt ottanut kantaa Sapkowskin puheisiin. Hänen mielestään Sapkowski on nimenomaan hyötynyt pelien julkisuudesta – eikä toisin päin.

Minusta hän on täysin väärässä ja ylimielinen mulkku”, Glukhovsky laukoi.

Ilman pelisarjaa, Witcher ei olisi koskaan saanut hullua kansainvälistä lukijakuntaa, joka sillä nykyisin on. Kyse ei myöskään ole vain pelaajista, vaan pelijournalismista ja sen luomasta pöhinästä siihen, että jotain hienoa, suurta ja vaikuttavaa on tulossa ulos. Tämä on se, mikä sai ihmiset koukkuun. Hän olisi jäänyt paikalliseksi Itä-Euroopan ilmiöksi ilman tätä kaikkea, mutta hän ei olisi koskaan lyönyt itseään läpi lännessä. Sama pätee myös minun Metro-kirjoihini.

Homma meni niin, että pelintekijät olivat ensimmäisten lukijoideni joukossa. 4A Gamesin luova johtaja Andrei Prohanoville sai linkin ystäviltään, ja hän sitten luki teoksen yhdessä yössä ja totesi, että kyseessä olisi täydellinen tarina heidän seuraavaan peliinsä.

Päätin käyttää tämän mahdollisuuden kertoa omanlaiseni tarinan, enkä koskaan ajatellut videopelejä vaarana arvokkaalle omaisuudelleni. Päinvastoin, ajattelin että kyseessä olisi erinomainen tilaisuus mainostaa omaa tuotemerkkinä. Ja juuri näin homma toimikin”, Glukhovsky kertoi omista kokemuksistaan ja kiitollisuudestaan Metro-pelisarjalle.

 

Lisää luettavaa