Kiinnostava Prey for the Gods ei olekaan pelkkä Shadow of the Colossus -kopio

Prey for the Godsissa kamppaillaan myös luonnonvoimia vastaan.

Marraskuussa uutisoimme No Matter -studion parhaillaan tekeillä olevasta Prey for the Gods -pelistä, joka näyttää ja kuulostaa erehdyttävästi kulttipeli Shadow of the Colossuksen kopiolta. Eeppisessä seikkailupelissä pelaajan tehtävänä on kukistaa kolossaalisia jättiläisiä autiossa erämaassa. Trailerissa maisemat olivat lumiset, mutta muutoin koko homma tuntui todellakin Team Icon modernin klassikon jäljittelyltä.

Nyt Prey for the Godsista on saatu hieman lisää tietoja. Ainakin yksi asia pelissä tulee poikkeamaan täysin Shadow of the Colossuksesta, nimittäin jatkuva selviytymiskamppailu. Shadow of the Colossuksessa pelihahmo on turvassa liikkuessaan valtavassa, autiossa maailmassa, ja ainoan uhkan muodostavat itse päävastustajat. No Matterin kehittämä uutuuspelin kohdalla asiat ovat toisin.

Prey for the Godsissa pelihahmo joutuu kamppailemaan paitsi jumalia, myös luonnonvoimia vastaan. J Station X -pelisivuston mukaan studio on kertonut tuoreimmassa uutiskirjeessään pelin dynaamisesta sääjärjestelmästä. Studion mukaan pelimaailman sää on ”petollinen” ja ”yhtä vaarallinen kuin jättiläiset, joita jahtaat.”

Prey for the Godsissa pelihahmo voi siis ainakin paleltua kuoliaaksi ja pelaajan kontolle jää arvioida, milloin on turvallista jatkaa matkaa ja milloin kannattaisi hakeutua suojaan. Ilmeisesti peli tulee sisältämään myös jonkinlaisen resurssijärjestelmän, mikä viittaisi siihen, että pelihahmo tarvitsee selviytyäkseen varusteita ja pelaaja pääsee varmaankin tekemään ainakin oman leiritulensa.

Prey for the Gods on parhaillaan kehityksessä ja se ilmestyy ennen pitkää PC:lle ja Macille.