Kickstarter-pelin tekijä vedättää Star Wars -faneja todella törkeästi – vältä kuin ruttoa

Devin Tripp -niminen sunnittelija kerää Kickstarter-varainkeruussa rahaa ”avoimen maailman Star Wars -peliin”. Devinin mukaan peli tulee olemaan yhtä kaunis kuin Star Wars: Battlefront ja tunnelma siinä on kuin The Witcher 3:ssa.

Tavoitteena Devnillä on kerätä 200 000 dollaria. Devinin mukaan yhtäkään koodaria peliprojektiin ei ole vielä palkattu, eikä hän ole kysynyt lisensseistä mitään Star Wars -oikeudet omistavilta tahoilta. Pelin olisi määrä valmistua vuonna 2017.

Projekti on päivänselvä vedätysyritys, joita on valitettavasti nähty Kickstarter-maailmassa ennenkin.

Brokenjoysticks-sivusto on pannut halki, poikki ja pinoon Devinin ilmiselvän vedätysyrityksen.

Sivuston tutkailujen mukaan Devin kertoo olevansa 20-vuotias yrittäjä, joka on omistanut niin vaateliikkeitä kuin kikkaillut osakemarkkinoillakin. Devin vertaa tuotosta niin Fallout 4:ään sekä The Witcher 3 -peliin. Brokenjoysticks laskeskelee sivuillaan, että CD Projekt Red käytti The Witcher 3 -pelin tekemiseen 32 miljoonaa dollaria, ja sitä oli tekemässä 200 ihmistä. Näin ollen Devinin pelin budjetti on 160 kertaa pienempi kuin The Witcher 3:n.

Fallout 4 -peliä oli tekemässä noin 100 ihmistä. Mikäli Devin palkkaisi pelin tekemiseen 100 ihmistä, hän voisi Kickstarter-rahoituksen avulla maksaa palkkaa 2,80 dollaria per päivä pelin parissa työskenteleville. Pelimaailmassa työntekijä maksaa kuitenkin kuukaudessa studiolle noin 10 000 dollaria, kun mukaan otetaan kaikki mahdolliset kulut aina työtiloista vakuutusmaksuihin ja muihin juokseviin kuluihin. Tämän laskelman mukaan Devin voisi palkata 0,83 työntekijää kahdeksi vuodeksi, mikäli peli siis ilmestyisi vuoden 2017 joulukuussa, kuten hän on ilmoittanut.

Sillä lailla. Loput laskelmista voi löytää täältä, mutta jo nyt on melkoisen selvää, että kyseessä on silkka vedätysyritys.

Surullisinta tässä on se, että peliä on rahoitettu jo 20 000 dollarilla, kun varainkeruuta on vielä 26 päivää jäljellä. Toivotaan, ettei summaa koskaan saada kasaan – jo nyt on nimittäin selvää, etteivät peliin rahaa laittaneet koskaan valmista peliä näe.