Kevään hurmeisen hittipelin myyntilukemat tulivat yllätyksenä jopa julkaisijalle

Sony-johtaja myönsi yllättyneensä Bloodbornen myyntiluvuista.

Bloodbornea odotettiin kuin kuuta nousevaa, mutta harvempi osasi arvata tummanpuhuvan toimintaroolipelin nousevan alkuvuoden hittipeliksi. Ilmeisesti myyntitulosta ei aavistanut edes julkaisija Sony.

Gamespotin mukaan Sonyn brittijohtaja Fergal Gara nimittäin myönsi tuoreessa haastattelussa, että pelin valtava menestys löi heidätkin ällikällä.

”Se yllätti meidät,” Gara kommentoi Bloodbornen julkaisua. ”Odotimmekin toki menestyvämme hyvin. Haimme vertailupohjaa Souls-sarjasta, ja ajattelimme, että pystymme myymään enemmän. Niin me pystyimmekin – ja vielä reilusti parempaan.”

Sony julkisti huhtikuun alkupuolella tiedon, että Bloodborne oli myynyt yli miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti, vaikka peli ilmestyi vasta 24. maaliskuuta. Jopa Xbox-johtaja Phil Spencer innostui onnittelemaan Sonya myyntimenestyksestä.

PS4:n yksinoikeuspeli ylitti siis kaikki odotukset, sillä sen edeltäjinä pidetyt Dark Souls -pelit myivät paljon hitaammin. Esimerkiksi viime vuonna ilmestyneen Dark Souls II:n kerrottiin vasta huhtikuussa, yli vuosi ilmestymisensä jälkeen yltäneen 2,5 miljoonan myyntilukuihin. Mikäli Bloodborne myynti jatkuu reippaana, se tulee peittoamaan edeltäjänsä helposti, vaikka ne julkaistiinkin useammalle alustalle.

Garan mukaan Bloodbornen menestykseen vaikutti melko hiljainen julkaisuajankohta. Kuitenkin myös Dark Souls -pelien luomalla maineella oli varmasti merkitystä peliin kohdistuvien odotusten nostamisessa. Bloodborne markkinoitiin Dark Soulsin kehittäneen From Softwaren uutena, mutta hyvin samankaltaisena pelinä, mikä antoi sille etulyöntiaseman moniin muihin kokonaan uusin pelisarjoihin verrattuna.