Käsittämätön saavutus: Minecraft on YouTuben toiseksi suosituin haku!

Haetuin peli kohosi YouTuben listoilla korkeammalle kuin haetuin elokuva.

Jos jollekulle ei vielä ollut selvää, että pelit ovat suuren luokan ilmiö, YouTuben tuore hakusanatilasto varmistaa asian. VG24/7 raportoi Googlen julkaisemasta tilastosta, jonka mukaan Minecraft on viime vuoden toiseksi haetuin hakusana YouTubessa.

Minecraft sijoittuu listassa heti musiikin (”music”) alle, ja sitä seuraavat  hakusanat ”movies” ja Frozen. Haetuin videopeli kipusi siis listalla korkeammalle kuin haetuin elokuva, mikä sekin on melkoinen saavutus.

Listalla seitsemänneksi sijoittui ruotsalainen pelipersoonallisuus PewDiePie, joka tunnetaan suosituista Let’s Play -videoistaan. PewDiePien sijoitus ei tosin ole mikään yllätys, sillä hänen kanavallaan on jo lähes 33,5 miljoonaa tilaajaa ja kanava on listattu yhdeksi YouTuben nopeimmin kasvavista kanavista.

Jos Minecraftin ja PewDiePien sijoitukset jotakin kertovat niin sen, että pelit ovat kaikkea muuta kuin marginaalinen ilmiö. Eipä ihme, että Let’s Play -videot ovat nostaneet esiin myös tekijänoikeuskysymyksiä.

Minecraft-videoita ei myöskään ole etsitty palvelusta turhaan, sillä hakusana tuottaa YouTuben haussa noin 60 300 000 osumaa. Kaikkein suosituin hakusana ”music” puolestaan tuottaa 199 000 000 osumaa.

Lisää luettavaa