Kasarijytkettä, neonvaloja ja järjetöntä vauhtia? Tätä tarjoaa kotimainen Street Heat!

Vaasan veri ei katurallissa vapise.

30.11.2017

Pastellivärit, neonlamput, järjetön vauhti ja kasaridisco? Tätä kaikkea ja enemmän lupaa vaasalaisstudio Astalo Gamesin PC-debyytti Street Heat, joka saapui Steamin Early Accessiin tänään. Pelin julkaisija, brittiläinen PQube Limited on luvannut pelin tulevan myös Nintendo Switchille alkuvuodesta, tiesi kertoa Nintendo World.

YouTube video

Street Heat on siis ylhäältä-päin kuvattu arcade-rallipeli. Nopeatempoisessa katurallissa kisataan ympäri ahtaita katuratoja. Mutkia ei kannata vetää suoriksi, sillä ajokin eksyessä ojan pohjalle sitä ei saa sieltä pois ennen seuraavaa rallia. Tämän lisäksi pelaajien tulee väistellä satunnaisesti kulkevia tavarajunia ja öljyläikkiä, jotka saattavat pilata muuten niin hienosti sujuneen kisan.

Neljän auton kilpailuihin luvataan täysi online-tuki. Pelin verkkosivujen mukaan verkkopelaamisesta pyritään tekemään mahdollisimman joustavaa, eli vaikkapa kahden pelaajan samalta koneelta pelaaminen muita pelaajia vastaan verkon yli onnistuu. Luonnollisesti ihmiskuskit voi korvata tarvittaessa tekoälykuskeilla, joiden taitotasoa pääsee säätelemään mielensä mukaan.

Studion ratkaisu lähteä kehittelemään peliä Early Accessin kautta lähti käytännöllisyydestä: ”Halusimme tehdä parhaimman mahdollisen pelin, joten haluamme tuoda peliyhteisön auttamaan meitä hiomaan pelin fiilistä ja löytämään yhdessä ne kentät ja autot mitä porukka rakastaa. Lisäämme myös kenttiä ja autoja peliin Early Accessin aikana. Verkkopeliä tehtäessä meillä ei ole resursseja testata laajemmalla yleisöllä.

Pelin Early Access -versio sisältää nyt 10 rataa ja peliin lisätään ratoja sitä mukaa, kun kehitysporukka oppii, minkälaiset radat kiinnostavat pelaajia. Karttaeditoria ei ainakaan toistaiseksi ole suunnitteilla. Toistaiseksi peli sisältää neljä eri autoa, mutta automäärää aiotaan kasvattaa pelin julkaisun jälkeen.

Retropelaajien riemuksi Street Heat on selkeästi imenyt vaikutteita suomipelien legendoilta. ”Kaikilla meillä oli nuoruudesta jokin inspiraatio tehdä tämä peli uudestaan. Slicks’n’Slide, Generally, Turbo Sliders, Super Sprint. Pelit ovat klassikkoja ja niille ei oltu kunnon modernia vastinetta tehty vielä,” studio kommentoi.

Studio kertoo pelin valmistunevan vuoden 2018 alussa, jolloin Street Heat julkaistaan PC:n ja Switchin lisäksi Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

PÄIVITETTY 1.12.2017: Studion kommentit lisätty juttuun.

Lisää luettavaa